Kalkınma Bakanlığı’ndan İKMAMM’a onay

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yenilikçi bir sanayi-üniversite işbirliği modeliyle kurulacak olan İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi (İKMAMM) Projesi’ne Kalkınma Bakanlığı’ndan onay geldi.

Kalkınma Bakanlığı’ndan İKMAMM’a onay

Yatırımların 2 yılda tamamlanmasıyla birlikte Bursa iş dünyası, bu merkezin imkanlarından faydalanabilecek. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) Bursa Teknoloji Koordinosyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) bünyesinde hayata geçecek merkez, kompozit sektöründe Bursa ve Türkiye’nin aldığı payı güçlendirecek. BUTEKOM tarafından özel sektör mantığı ile işletilecek olan merkezde, kompozit malzeme teknolojileri alanında lisansüstü eğitim, temel araştırma, uygulamalı araştırma, ürün geliştirme, üretim ve ticarileştirme faaliyetleri gerçekleştirilecek. Merkez, çok disiplinli araştırmanın, öğrenmenin ve üretmenin oluşturacağı bir ekosistem oluşturacak.

ÖNEMLİ PROJELER GELİŞTİRİLECEK

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İKMAMM’ın otomotivden havacılık ve rüzgar enerjisine kadar birçok stratejik sektörde dönüşüm sağlayan, üretim, test, sertifikasyon ve eğitim faaliyetleri ile entegre edilmiş bir merkez olacağını söyledi. İKMAMM’ı sadece bir araştırma merkezi olarak değil, sektörü ‘ortak akıl’la buluşturan bir model olarak gördüklerini vurgulayan Burkay, söz konusu merkezin şirketlerin rekabet gücünü artıracağını, katma değeri yüksek üretime geçişi hızlandıracağını dile getirdi. Burkay, ”Merkezde kompozit malzeme üreten firmalarımız ile önemli projeler geliştirilecek. Mükemmeliyet merkezleri bir prototip üretim merkezi gibi çalışarak araştırma sonuçlarının ticarileştirilmesine öncülük edecek ve ticarileşmiş Ar-Ge çalışması sayısını artıracak. Bu sayede merkezimiz firmalarımızın katma değerli ürünleri üretmeleri noktasında tamamlayıcı bir kuruluş olarak işlev görecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X