Kamalak: Korkudan ne yapacaklarını şaşırdılar

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Milli İttifak liderleri Mustafa Kamalak ile Mustafa Destici, Gökdere Meydanı’nda halka hitap etti.

Kamalak: Korkudan ne yapacaklarını şaşırdılar

Mitingde binlerce Bursalıya hitap eden Mustafa Kamalak, iktidarı korku sardığını söyledi. ‘Dudaklarının titremesinden, dillerinin titremesinden biliyoruz’ diyen Kamalak, ‘Korkudan ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar’ dedi.

AK Parti’nin sözcüsü Beşir Atalay’ın ‘Saadet birleşti Erbakan’ın hatırasına ihanet etti’ dediğini hatırlatan Kamalak, ‘Sayın Beşir hocam, birbirimizi iyi tanırız. Allah aşkına bu söz sana yakıştı mı? Eğer illa ihanet arayacaksanız, dönüp başka yerlere, başka kimselere bakmak lazım. Ben sana dön de aynaya bak demiyorum. Sana nezaketimden dolayı söylemiyorum bunu. Çünkü benim inancıma göre, asıl ihanet Büyük Ortadoğu Projesine eş başkan olmaktır” dedi.

Hükümetin 10 bin ton altını faiz lobisine verdiğini, 12 katrilyona saray yaptığını ancak halka gelince ‘kaynak yok’ dediğini belirten Kamalak, ‘Kaynak yok değil, adil düzen yok, gelir dağılımında adalet yok. Genç kardeşim, emekli kardeşim, işçi kardeşim, eğer bu israfa karşıysan, bu adaletsizliğe karşıysan, milletin hakkı, yetimlerin hakkı yenmesin diyorsan haydi sen de gel beraber çözelim’ dedi.

Milli İttifak liderlerinden Mustafa Destici ise şöyle konuştu: 

‘AKP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. 2002 yılında tek başına iktidar yaptınız, Anayasa’yı değiştireceğim dedi, değiştirdi mi? Yoksulluğu bitireceğim dedi, bitirdi mi? İşsizliği bitireceğim, gelir dağılımındaki adaletsizliğe son vereceğim dedi verdi mi? Adil bir yargı dedi kurdu mu? Dış politikada itibarlı bir duruş dedi yaptı mı? Türk İslam dünyasındaki zulme son vereceğim dedi verdi mi? Filistini kurtaracağım dedi kurtardı mı? Doğu Türkistan’la ilgili, Türkistan’la ilgili bir şey yaptı mı? Marka şehirler dedi kurdu mu? Yoksa köy şehirlerine mi dönüştürdü? Lider Türkiye oldu mu? Her yıl 100 bin kişiye ev vereceğim dedi verdi mi? Bir tane alan var mı? Yeni evlenen çiftlere 25 yıl vade ile ev vereceğim dedi verdi mi? Bütün bunlara rağmen millet bunlara yetki verdi mi? Peki ne yaptı?’

Bursa’da otomotiv işçilerinin günlerce eylem yaptığını hatırlatan Destici, ‘Ne için eylem yaptılar, 2 lira için 2 lira. Sayın Maliye Bakanı, senin çerez parası dediğin için değil, 2 lira için eylem yaptılar. Buradaki ekmeği alın teri ile kazanan ekmeği 2 lira için eylem yaptı. 2 lira için. Bundan haberin var mı? Çünkü onun iki lirası ekmek parası’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X