Kamer Genç’e veda günü

Pankreas kanserine yenik düşen eski CHP Milletvekili Kamer Genç için İstanbul Kartal Cemevi’nde cenaze tören düzenlendi.

Kamer Genç’e veda günü

Türk siyasetinin renkli isimlerinden Kamer Genç’in ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Muharrem İnce ve Gürsel Tekin, eski bakanlar Namık Kemal Zeybek, Hüsamettin Cindoruk, Yaşar Okuyan ve merhum Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit de katıldı. Törende yoğun katılım nedeniyle zor anlar yaşandı.

“EŞİM DE BURADA OLSAYDI…”

Son yolculuğuna uğurlanan Kamer Genç’in eşi Sevim Genç, “Eşim de burada olsaydı çok büyük mutluluk duyacaktı bu kadar saygın topluluktan dolayı. Hepimizin başı sağolsun. Allah hepinize sağlıklı ömürler versin. Bütün sevenlerine huzur ve sağlıklı ömürler versin. Hiçbiriniz kötü bir gün görmeyin” dedi. 

Sevim Genç’in konuşmasından sonra kılınan cenaze namazının ardından Genç’in cenazesi, omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Kamer Genç’in cenazesi bugün Tunceli Cemevi’nde saat 10.00’da, Nazimiye Cemevi’nde de saat 12.00’de yapılacak törenlerin ardından, vasiyeti üzerine Ramazan Köyü’nde toprağa verilecek.

“BÜTÜN YURTTAŞLARIN SESİ…” 

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, cenaze sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “CHP’nin başı sağolsun. Parlamentoda ayrımsız bütün yurttaşlarımızın sesi oldu kendisi, ezilenlerin sesi oldu. Aramızdan bugün ayrılıyor. Ben anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Hiçbir zaman eğilmedi” diye konuştu.

Namık Kemal Zeybek ise, “Meclisimizin gülüydü. En çalışkan milletvekiliydi. Her fırsatta söz alır mutlaka Tunceli’nin dertlerini ve Türkiye’nin dertlerini duyururdu” ifadeleriyle Kamer Genç’i anlattı. CHP Milletvekili Gürsel Tekin de Kamer Genç ile ilgili olarak, ‘Kamer ağabey ile ilgili neler anlatılır bilmiyorum ama gerçekten Türk siyasetinin en önemli simalarından bir tanesiydi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X