Kameralar önünde kanlı hesaplaşma yargı önünde

Bursa’da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen silahlı yaralamanın sanığı, Hüsnü Kemal Ö.’nün ayaklarına kendisine küfür ettiği için, Raif D.’ye ise de üzerine geldiği için ateş ettiğini söyledi.

Kameralar önünde kanlı hesaplaşma yargı önünde

Olay, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında merkez Osmangazi ilçesi Elmasbahçeler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Turgut A. tartıştığı Hüsnü Kemal Ö.’yü karnından, Raif D.’yi de ayağından yaraladı. Silahla yaralama olayını gerçekleştiren Turgut A. ise bir süre sonra Pendik’te yakalanarak gözaltına alındı. Suçunu kabul eden Turgut A., sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

Bursa 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Turgut A.’nın yargılanması devam ediyor. Olay gününü anlatan Turgut A., “Bir kahvehaneye N.Ç.’ye yardıma gittim. İlerleyen saatlerde işimi bitirdim ve 3 tane bira alarak kahvehanenin karşısında içmek istedim. Bu sırada arkadaşlarım E.P. ile R.E. yanıma geldi. Onlara da almış olduğum biradan ikram ettim. Daha sonra E.P. ile R.E.’yi bira almaya gönderdim. Onlar gelene kadar S.L.’nin iş yerine gidip oturdum. Hüsnü Kemal Ö., H.L.’nin yanına geldi. Hüsnü ağabeye selam verince, bana ağır küfürler etmeye başladı. Sonra telefon gelince H.L., yanımızdan ayrıldı. Ben de oradan ayrıldım. Ancak ikinci kapıdan dışarıya çıkarken Hüsnü Kemal Ö., yanıma tekrar gelip bana küfür ederek, tekme atmaya başladı. Aramızda daha önceden husumet yoktu. Daha sonra bana bıçak çekti. 2-3 defa vücuduma salladı. Olayı görenler şahsı yanımdan uzaklaştırdı. Ardından E.P. ile R.E. geldi ve tekrar bira içmeye başladık. Ben, bir süre sonra H.Y.’yi bizi eve bırakması için çağırdım. Yolda araçla giderken İsa diye bir arkadaşı gördük. E.P., İsa’ya selam verelim deyince durduk. Bu sırada araçta bulunan Hüsnü Kemal Ö., beni gördü. Bana tekrar küfürler etmeye başladı. Sonra sol kapı açıldı ve Raif D., bana doğru gelmeye başladı. Elimdeki tabanca ile Hüsnü Kemal Ö.’nün ayak kısımlarına ateş ettim. Daha sonra Raif D., üzerime gelince ona da ateş ettim. Ardından E.P., Raif D.’nin elindeki bıçağı aldı. R.E. de Raif’in bana saldırısını önlemek için tekme ile yumrukla vurduğunu gördüm. Raif’in yere düşmesi üzerine tekrar tabancamın mekanizmasını kurdum ve ayaklarına doğru ateş ettim. İkisinin de daha önceden adam öldürme olayları olduğu için korktum” dedi.

“TANIMADIĞIM KİŞİLER BANA VURMAYA BAŞLANDI”

Yaralı şahıs Raif D. ise “Olay günü Hüsnü Kemal Ö., İ.Ş. ve Selahattin isimli arkadaşlara araçta bira içiyorduk. Hüsnü Kemal Ö. İle İsa daha sonra aracın yanına geldi. Aracın içerisindeyken dışarıdan silah sesleri duydum. Hüsnü Kemal Ö.’nün yandım dediğini duydum. Ben kendimi korumak için cebimdeki bıçağı çıkarttım. Araçtan indiğimde Turgut’u gördüm. O tutukluk yapan silahını çalıştırmaya çalışıyordu. O anda H.Y. ile tanımadığım kişiler bana vurmaya başladı. Bende yere düştüm, dişlerim kırıldı. Bu sırada bacağıma Turgut A., tarafından ateş edildiğini daha sonra öğrendim. Turgut A. ve bana karşı eylemde bulunan şahıslardan şikayetçi değilim. Davaya katılmak istemiyorum” diye konuştu.

“TURGUT BANA ‘BU AKŞAM SENİ ÖLDÜRECEĞİM’ DEDİ”

Diğer yaralı Hüsnü Kemal Ö. ise “Olay günü H.L.’nin bürosuna gittim. Turgut A.’da oradaydı. Onlara selam verdim ve masaya oturdum. Turgut A., sonra benle lanlu lunlu konuşmaya başladı. Bende onu uyardım. Hatta Turgut A.’yı bu şekilde konuşmalarından dolayı daha önceki yıllarda da uyarmıştım. Daha önce Turgut’a tokat atarak bu şekilde konuşma yapmaması gerektiğini söyledim.Sonra yanımda Raif de olduğu halde aşağıya indim. S.V. ve S.Ü.’den beni mahalleye bırakmaları istedim. Yolda bira aldık. Ben oradan ayrılırken Turgut A., bana tehdit edicisi sözler söyleyerek, ‘bu akşam seni öldüreceğim’ dedi. Sonra Gülbahçe Mahallesi’ne geldik ve sokak kenarında bira alarak araç içerisinde sohbet ediyorduk. O sırada mahallemizin çocuğu İsa Ş., yanımıza geldi. İsa Ş., ile sohbet ederken Turgut A., bizim aracın bulunduğu yere gelmiş. Bu sırada Turgut A., elindeki silahla ‘seni öldüreceğim’ diyerek ateş etti. Ben aldığım mermi yarası sebebiyle bulunduğum yere yığıldım. Turgut, ikinci kez ateş etmek istemiş ancak başarılı olamamış. İkinci kez kime ateş ettiğini bilmiyorum. Turgut’tan şikayetçi değilim. Davaya katılmak istemiyorum” açıklamasını yaptı.

Tanık S.Ü. ise “Olay günü S.V., Hüsnü Kemal Ö., Raif D. ile oturup, sohbet ediyorduk. Bu sırada İ.Ş., aracın yanına geldi. Aracın içerisinde konuşurken, bizim yanımızda başka bir araç durdu. Araçtan Turgut A., ve 2 kişi daha indi. Turgut A.’nın elinde tabanca vardı. Turgut, tabanca ile kapısı açık olan Hüsnü Kemal’e ateş etti. Bu sırada Turgut’tan seni öldürürüm diye bir kelime duymadım. Sonra Turgut, Raif’e ateş etti” şeklinde konuştu.

Öte yandan, şüpheli hakkında ‘basit yaralama’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘mermileri satın alma veya taşıma, bulundurma ve yaralama’ suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası isteniliyor.

Mahkeme heyeti, sanığı tutukluk halinin devamına karar verirken, eksik evraklardan dolayı duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X