Kamışlı’da ABD-Rusya kapışması

Suriye’de İdlib üzerinden kriz derinleşirken sahada ABD askerleri ile Rus askerleri arasındaki tansiyon da yükseliyor.

Kamışlı’da ABD-Rusya kapışması

Çarşamba günü Kamışlı’da çekilen bir video bunu açıkça ortaya koydu.

Sosyal medyaya sızan videoda, Kamışlı’daki Amerikan zırhlı araçları ile Rus zırhlı araçlarının yolda birbirlerine girdiği görülüyor. Görüntülerde ABD zırhlı aracı, yanından geçmek isteyen Rus zırhlı aracının üzerine sürerek yol vermemek için mücadeleye giriyor.

İdlib krizine dair son olarak ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, Türkiye ile Rusya’nın İdlib’de geniş çaplı bir çatışmaya yakın olduklarını gördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında, ‘Türkiye, İdlib konusunda kendi harekât planlarını uygulamak üzere her türlü hazırlığını yapmıştır. Her operasyonda olduğu gibi, bu konuda da ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyoruz. Daha açık bir ifadeyle, İdlib harekatı artık bir an meselesidir’ ifadelerini kullanırken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, İdlib’e olası operasyonun İdlib için en kötü senaryo olacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X