Kamışlı’da ateşkes

Suriye ordusu ve YPG arasındaki çatışmaların 3 gündür devam ettiği Kamışlı’da ateşkes ilan edildi.

Kamışlı’da ateşkes

Ateşkes kapsamında taraflar,  rehineleri serbest bırakacak, ele geçirdiği yeni bölgelerin kontrolünü iade edecek. 

Suriye’nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesindeki Esad yanlısı Ulusal Savunma Güçleri (NDF) ve PKK’nın uzantısı PYD arasında 3 gündür süren çatışmalar, ateşkesle sonlandı. 

Ateşkesin bozulmaması için taraflar gerekli hassasiyeti gösterecek ve yaralıların tedavisi için gereken sorumlukları yerine getirecekler. Ayrıca anlaşmaya göre taraflar, ellerindeki rehineleri serbest bırakacak ve ele geçirdiği yeni bölgelerin kontrolünü iade edecek.

Fiili olarak ilan edilmiş olan Rojava Asayiş Genel Yönetimi de ateşkesle ilgili bir bildiri yayımladı. Yönetim, ‘bölgedeki kanaat önderleri ve aşiret liderlerinin girişimleri üzerine, sorunların çözüme kavuşturulması için ateşkes ilan ettiklerini, fakat kışkırtma veya ateşkesi ihlal eden bir girişim olduğu durumda sert bir yanıt vereceklerini’ açıkladı.

ONLARCA ÖLÜ

Kürt güçler, üç gün süren çatışmalarda kendilerinden 10, Suriye ordusu ve yönetim yanlısı kuvvetlerden 31 kişinin yanında 17 de sivilin öldüğünü açıkladı. 

Kamışlı’nın büyük bir bölümü, YPG’nin kontrolü altında bulunuyor. Burası, Kürt güçlerin fiili olarak ilan ettiği özerklik alanı içerisinde. Kamışlı’da havaalanı ve kentin bazı bölümleri ise Suriye ordusu ve yönetim yanlısı NDF’nin kontrolü altında yer alıyor

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X