Kamptaki Suriyelilere ‘Acil Yardım Eğitimi’

Bursa ve İnegöl İHH ekipleri, Suriye tarafındaki kamplarda yaşayan halkın oluşturduğu gönüllü ekiplere, acil durumlarda nasıl bir çalışma yürütülmesi gerektiği konusunda bir haftalık eğitim verdi.

Kamptaki Suriyelilere ‘Acil Yardım Eğitimi’

SADULLAH ORGAN

İHH Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Bursa İHH ve İnegöl İHH bünyesindeki arama-kurtarma biriminde görevli 4 kişiden oluşan ekip, geçtiğimiz hafta 6 gün boyunca bölgede kalarak gönüllü ekiplere eğitim verdi. 

Sınırın Suriye tarafında yer alan Babul Hava ve Babul Selam kamplarında oluşturulan ekiplerdeki gönüllere, kamplarda oluşabilecek yangınlara müdahale, bombalamalarda yıkılan binalardan yaralı ve ceset çıkarma, yaralı taşıma teknikleri, acil yardım ve arama-kurtarma konularında eğitimler verildi.

Eğitimlerin düzenli aralıklarla devam edeceğini kaydeden Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, 4 yıldır Suriye’de yaşanan zulmün yaralarını sarmak adına yürüttükleri çalışmalar kapsamındaki eğitimin büyük önem taşıdığını ifade etti. Kaptan, “Hatay Reyhanlı’da bulunan lojistik merkezimiz aracılığıyla halkımızın göndermiş olduğu yardımları koordineli bir şekilde Suriye halkına ulaştırıyoruz. Başlattığımız bu eğitim çalışmasındaki amacımız, Suriye halkını acil durumlarda nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitmektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X