Kamptan kaçış

Avrupa’ya ulaşmaya çalışan sığınmacıların rotası üzerindeki Yunanistan’ın Midilli adasında bulunan Mora kampında yangın çıktı.

Kamptan kaçış

Kamptaki 150 çocuk adanın başka bölgelerine nakledilirken yangında ölen ya da yaralanan olmadığı ve 3 bin ila 4 bin sığınmacının kamptan kaçmak zorunda kaldığı haber verildi. Kampın büyük bölümünün kül olmasına yol açan yangın geç saatlerde kontrol altına alınabildi. 

Hafta sonunda 500 kadar ada sakini tıka basa dolu olan kampı protesto etmişti. Protestoya aşırı sağcı ‘Altın Şafak’ partisinin üyeleri de katılmıştı. Pazartesi günü ise mülteciler arasında kavga çıkmış ve kampın bazı noktaları kundaklanmıştı. Yunan medyası çeşitli mülteci grupları arasındaki anlaşmazlığın kampın kundaklanmasıyla ilgili olduğunu ve son günlerde çıkan, mültecilerin Türkiye’ye gönderileceğine dair haberlerin gerginliği arttırdığını yazdı. 

‘To Vima’ gazetesinin haberinde yüzlerce mültecinin Türkiye’ye iade kararını protesto ettiği ve kamp dahilinde ve kamp dışındaki bir çok yerin ateşe verildiği belirtildi. Olaylar sırasında kamptan kaçan 300 dolayındaki mültecinin karaya sefer yapan feribotların kalktığı Mdilli limanına ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X