Kampüs’te Kaat’ı sergisi

Osmanlı’nın geleneksel sanatlarından kaat’ı, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin ilgi çeken çalışmalarıyla izlenime sunuldu. Farklı bölümlerden öğrencilerin katılımıyla oluşan 53 eser, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Evi’nde dün ziyarete açıldı.

Kampüs’te Kaat’ı sergisi

Dilek Atlı 

Okutman ve kattâ Dilek Erim, sergi açılışında, “Öğrencilerimizin ilgi ve çalışmalarıyla kaat’ı sanatını yaşatmayı sürdürüyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk defa Uludağ Üniversitesi’nde kaat’ı sanatının bir ders olarak verildiğini hatırlatan Erim, “Rektörlüğe bağlı Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde seçmeli ders olan kaat’ı sanatı, farklı bölümden öğrencilerin büyük ilgisini çekiyor. Bunu seçmeli ders olarak yıl boyu görüyorlar. Her dönem bir sergi açıyor, farklı bölümden öğrencilerin işlerini sanatseverlerle buluşturuyoruz. Bahar dönemindeki bu sergimiz, üç gün boyunca sanatseverlerin beğenisine açık olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X