Kamuda ihraçlara tepki

Son KHK ile 7 bin 348 kamu çalışanı ihraç edilirken, Bursa’da KESK’e bağlı sendikalara üye 10 üye meslekten çıkarıldı.

Kamuda ihraçlara tepki

RABİA DENİZ

KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Uğur Üçöz, son KHK ile KESK Bursa Şubeler Platformu’na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi Eş Başkanı Sedef Yalvaç, işyeri temsilcileri Mehmet Ali Çimen, Derviş Lermi, Pınar Aydoğan, Atilla Çağlayan ve üyeleri Uzman Dr. Suat Bayram, hemşire Sibel Tokat, sağlık memuru Sinan Yılmaz ve hemşire Fadime Bilgili ile Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi’nden de Aydın Deste olmak üzere 10 üyenin kurumlarıyla ilişkisinin kesildiğini açıkladı. Mücadeleyi sürdüreceklerini de dile getiren Üçöz, “Hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini bırakmayacağız. İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” diye konuştu.

Toplantıya katılan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise  “İktidar, FETö gerekçeleriyle kendisi gibi düşünmeyen insanları yok etmeye çalışıyor. İtiraz ediyoruz. Omuz omuza verip, birlikte mücadele edeceğiz. Direnenler, günün sonunda kazanacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X