‘Kamuda sorumluluk üstlenen bunun hakkını vermeli’

Türkiye’nin 15 Temmuz’daki kamusal yapısının tarihin karanlık sayfalarında görülmesi gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, ”Millet bu yapıyı unutmamalı” dedi.

‘Kamuda sorumluluk üstlenen bunun hakkını vermeli’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuda millet adına sorumluluk üstlenenlerin bunun hakkını vermeleri gerektiğini söyledi.

Dün Crowne Plaza’da gerçekleştirilen ‘Kamu Personel Sisteminin Değerlendirilmesi Çalıştayı’na katılan Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı millete bedel ödeten kişilerin kamu mensubu olduğuna dikkat çekti. 1960, 1980 darbelerini gerçekleştirenlerin de kamu adına görev yaptıklarını hatırlatan Müezzinoğlu, ”15 Temmuz gecesi kamu adına görev yapmış olanlar bu ülkenin kaderiyle oynamaya kalkıştı. Ülkenin demokrasisine, milli iradesine, hukuk sistemine müdahalenin tamamında kamunun dahli var. Kamuda millet adına sorumluluk üstlenenler bunun hakkını vermeli” ifadelerini kullandı.

MİLLETİN KADERİ İLE OYNAMAMALI

Türkiye’nin 15 Temmuz’daki kamusal yapısının tarihin karanlık sayfalarında görülmesi gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, ”Millet bu yapıyı unutmamalı. Kamuda çalışanlar darbe, müdahale, şekillendirme işine girmemeli, milletin kaderi ve hukuku ile oynayabilme hakkını kendinde bulmamalı” diye konuştu.

HAKİMİN, HEKİMİN GÖREVİ MİLLETE HİZMET

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasında yargıyla ilgili eleştirilerde de bulunarak, şunları kaydetti: ”Bir savcı, yüzde 47 oy almış, 22 milyon insanın oyunu alan bir siyasi partiyi kapatmak için dava açma yetkisini buluyorsa, 11 hakimin gördüğü dava sonucunda 1 oyla parti kapatılıyorsa buradaki yapı hukuksal bir yapı değildir. Buna alkış tutan zihniyette merkezi milleten alan bir anlayış değildir. O zaman burada demokrasiden bahsedilemez. Hekiminden hakimine hangi sıfatı taşırsa taşısın bunların görevi millete hizmet etmektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X