Kamulaştırma rekoru

Yıldırım Belediyesi, 23 yılda yapılan kamulaştırmanın yüzde 76 fazlasını dört buçuk yılda gerçekleştirdi.

Kamulaştırma rekoru

 Belediye, ilçeye yeni sosyal alanlar, pazar yerleri, otoparklar, sağlık merkezleri, eğitim alanları, hizmet birimleri, yeni yollar kazandırmak ve tarihi kültürel mirası ayağa kaldırmak adına yapılan toplam 147 bin 68 metrekarelik kamulaştırmaya, 106 milyon 172 bin 656 lira harcadı. 

50 YIL SONRASINI DÜŞÜNÜYORUZ 

Yıldırım’ın bugününü ve yarınını değil, 50 yıl sonrasını düşünerek projeler hazırladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu gerçekle birlikte yıllardır devam eden plansız yapılaşmada göz önünde bulundurulduğunda 399 kilometrekarelik alanda, 750 bin kişiye modern şehirciliğin unsurlarını bünyesinde barındıran yaşam standartları yüksek bir şehir inşa etmek için bir projeksiyon hazırladık.

Ancak eski yapıları ortadan kaldırarak şehri rehabilite etmek, yeni bir şehir inşa etmekten çok daha zor. Bunun için doğru ve detaylı bir planlama yapmak ve bu planları hayata geçirecek alanlar oluşturmak zorundayız. Bu da ancak vatandaşlarımızın rızasıyla gerçekleştirdiğimiz kamulaştırmayla mümkün” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X