Kamuya yönlendirmek en büyük hata

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, eğitim gören bütün insanları, istihdam anlamında tümüyle kamuya yönlendirmenin son yıllarda yapılan en büyük hata olduğunu savundu.

Kamuya yönlendirmek en büyük hata

Biçer, yaptığı açıklamada, KOSGEB olarak 7 ana destekleri olduğunu vurguladı. Girişimcilik eğitimlerini çok önemsediklerini ifade eden Biçer, şöyle konuştu: ”Son 4-4,5 yılda yaklaşık 300 bin insanımızı girişimcilik eğitiminden geçirmiş durumdayız. Bunların yaklaşık 20 bini işletmesini kurmuştur ve 300 milyon civarında bir desteğe hak kazanmış durumdadır. ‘Bu eğitimleri alan her vatandaşımız mutlaka işletmesini kuracak’ diye bir düşüncemiz yok. Eğitim gören bütün insanları, çocuklarımızı istihdam anlamında tümüyle kamuya yönlendirmek belki son yıllarda yaptığımız en büyük hata. Dünyada baktığımızda üniversite mezunu gençlerin çoğu özel sektörde çalışma ve kendi işlerini kurmaya yönelik değişik teşebbüslerde bulunuyorlar.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X