Kan bağışına büyük ilgi

Türk Kızılayı Güney Marmara Kan Merkezi’nin 2-13 Ocak tarihleri arasında Mustafakemalpaşa’da gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyası sona erdi.

Kan bağışına büyük ilgi

Adnan Menderes Meydanı’ndaki kampanyaya bağışçılar bir kez daha büyük ilgi gösterdi. Mustafakemalpaşalı gönüllüler, 9 günlük etkinlik sonrası 650 ünite kan bağışında bulundu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da kampanyaya katılarak kan bağışında bulundu. Kurtulan, “Kan bağışı yapmanın iki türlü yararı var. Belirli zaman aralıklarında kan bağışı yapmanın, kan bağışı yapan kişinin sağlığı için önemli faydalarının olduğu uzmanlarımız tarafından her fırsatta dile getiriliyor. İkinci ve en önemli faydası ise, verilen her ünite kanın bir can kurtarabiliyor olmasıdır” dedi.

SAYIYI ARTIRMAK İSTİYORUZ

Kızılay’a ait kan bağış aracının yılın belirli zamanlarında Mustafakemalpaşa’ya gelerek kan bağışı kampanyası yaptığını belirten Belediye Başkanı Kurtulan, “Buradaki görevlilerden aldığımız bilgiye göre vatandaşlarımız kan bağışı konusunda oldukça duyarlı. Ancak biz bu konuda daha çok farkındalık oluşturarak, kan bağışında bulunan hemşehrilerimizin sayısının artmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bağış merkezindeki görevliler ise, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı gönüllülere teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X