Kan bağışına davet

Bayram boyunca yaşanan kazalar nedeniyle kan ihtiyacının arttığını belirten Kızılay İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, ilçede konuşlanacak özel donanımlı TIR’da Kan Bağışı Kampanyası düzenlediklerini bildirdi. Arıyürek, İnegöl halkını kampanyaya davet

Kan bağışına davet

SADULLAH ORGAN

 

Trafik kazaları, iş kazaları, çeşitli şekillerde yaralanmalar, ameliyat gerektiren hastalıkların son yıllarda artması ile kana ihtiyaç duyulduğunu belirten Gündoğdu Arıyürek, “Atatürk Anıt önünde özel donanımlı TIR’da düzenleyeceğimiz Kan Bağışı Kampanyası, Bursa Kızılay Kan Merkezi’nden gelen doktor ve hemşireler tarafından yapılıyor. Türkiye’deki bütün hastaların kan ihtiyacını Türkiye Kızılay Derneği karşılamaktadır. Bağış olarak alınan kanlar, hepatit B-C, AİDS, belsoğukluğu, verem, sıtma gibi bulaşıcı hastalıklarla ilgili yapılan gerekli tetkiklerin ardından kan ihtiyacı olan hastalara iletiliyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X