Kan bağışına koştular

Sağlık Bakanlığı’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 81 ilde başlattığı kan bağışı kampanyasına Bursalılar da katıldı.

Kan bağışına koştular

İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kızılay’ın ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan kan bağışı çadırına yüzlerce kişi başvurdu.

​İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın anlamlı bir kampanyaya imza attığını belirterek, “81 ilimizin tamamında yürütülen bu çalışmanın Bursa ayağında sağlık çalışanları olarak biz de, ülkemize karşı yapılan haince saldırılara karşı fedakârlık yapmak istiyoruz. Arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederken, vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise, “Bu günde çok şükür o hain tehdidi, tehlikeyi atlatmış olmanın huzuruyla buradayız. Yine öyle bir şey olduğunda direnen insanlar olarak burada ve Türkiye’nin her yerinde kalacağız. Bugün barış içerisinde sağlık ekipleri olarak hissemize düşeni yapıyoruz. Kan bağışı kampanyasında buradayız. Allah tekrar o günleri nasip etmesin. Devletimize ve milletimize sadık insanları tekrar minnetle ve şehit olanları rahmetle anıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X