‘Kan dökmeden yapamazsınız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’na katıldı.

‘Kan dökmeden yapamazsınız’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TOBB Genel Kurulu’na katılmamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun görevini bırakmasıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Düşünün TOBB gibi Türkiye’nin gözü, yüreği olan, bütün dünyanın ilgiyle izlediği bir Genel Kural’a Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı katılamıyor. Neden katılamıyor? Kim engel oluyor? Bu sorunun yanıtını bulmadan, bu sorunun yanıtını vicdanımızda vermeden demokrasi sözcüğünün d’sini bile ağzımıza alamayız’ dedi.

TOBB’A TEPKİ

Yeni Anayasa tartışmaları üzerinden demokrasi vurgusu yapan ve TOBB’u eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

”Yargı ve Anayasa benim için ayak bağıdır’ dendiği zaman sizin içinizden bir yürekli insan çıkıp neden itiraz etmedi? ‘Parlamenter sistem bekleme odasına alınmıştır’ dediği zaman neden içinizden birisi çıkıp itiraz etmedi? Bütün yükü benim sırtıma yükleyerek demokrasi arayışı içine girmemelisiniz. Destek vermelisiniz. ‘Laiklik Anayasa’dan çıkarılmalıdır, diyor. Niye itiraz etmiyorsunuz? Kusura bakmayın ama TÜSİAD kadar yürekli değilsiniz.

KİM OLURSAN OL

Darbe hukukuyla beraber ele alacaksak Anayasa’yı değiştirelim. Darbe hukuku kalsın, biz bu Anayasa’yı değiştirelim; ne için? ‘Başkanlık sistemini getireceğiz’. Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net. Orada Atatürk milliyetçiliği var ya Atatürk adını nasıl çıkarırız oradan, bütün formül onun üzerine kurulu. Kardeşim sen kim olursan ol, ne kadar güçlü olursan ol sen Atatürk’ün adını Anayasa’dan çıkaramazsın.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X