Kan donduran ifade! ‘3 gün koku vardı’

Antalya’da kayıp olarak aranırken, Mustafa Murat Ayhan tarafından vahşice öldürüldüğü ortaya çıkan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun katledildiği daire görüntülendi. Ayhan’ın komşularından bazıları ise olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Ayhan’ın alt katında oturan Funda-Lütfü Eroğlan çifti, 3 gün apartmanda rahatsız edici bir koku olduğunu ancak böyle bir şey olacağı akıllarına gelmediğini söyledi. İsmini vermek istemeyen bir komşusu ise, “Sesleri duydum, özel hayatıdır diye müdahale etmedim” dedi.

Kan donduran ifade! ‘3 gün koku vardı’

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, 28 Temmuz’da evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Telefonu da kapalı olan Haytaoğlu’na ulaşılamaması üzerine Adana’dan gelen baba Mustafa Haytaoğlu kızını aramaya başladı, polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis, Azra’yı bulmak için arama çalışması başlattı. Sosyal medyadan da Azra’nın bulunması için çağrılar yapıldı. Antalya Emniyeti’nin de titizlikle yürüttüğü arama çalışmaları kapsamında Haytaoğlu’nun son görüldüğü bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelendi.

İLK BAŞTA SUÇLAMALARI REDDETTİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Azra’nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğünü tespit etti. Cinayet masası ekipleri, Ayhan’ı çapraz sorguya aldı. Ayhan, ilk ifadesinde, “Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok” dedi. Polis, bunun üzerine Ayhan’ı serbest bıraktı.

Azra'nın öldürüldüğü daire görüntülendi, katilin komşuları konuştu: Sesleri duydum, özel hayatıdır diye müdahale etmedimÇAPRAZ SORGUDA İTİRAF ETTİ

Cinayet masası ekipleri, daha sonra MOBESE ve çevre iş yeri güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde, Mustafa Murat Ayhan’ın, Konyaaltı ilçesindeki evinden aynı valizle birkaç kez çıkıp gittiği belirlendi. Bunun üzerine Ayhan, yeniden gözaltına alındı. Tekrar çapraz sorguya alınan Ayhan, cinayeti işlediğini itiraf etti.

CANSIZ BEDENİ AĞAÇ TESTERESİYLE PARÇALADI

Antalya’da, gazetecilik öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nuacımasızca öldüren emlakçı Mustafa Murat Ayhan’ın ifadesine Sözcü ulaştı. Ayhan, eve götürdüğü Azra’nın üzerini örtmek isterken elini bedenine değdiğini, “Ne yapıyorsun!” diyen genç kızı paniğe kapılıp boğduğunu iddia etti. Ağaç testeresi ve bıçakla Azra’nın bedenini parçaladığını itiraf eden Ayhan, cansız beden parçalarını üç ayrı seferde evden çıkardığını söyledi. Kızın başını uçurumdan attığını, kolları ve bacakları ile gövdesini ormanda çalıların arasına bıraktığını söyledi.

AZRA’YA İŞ TEKLİFİNDE BULUNDU

İnşaat mühendisi Ayhan (48), emlak şirketi sahibi olduğunu, 2013’te boşandığını, bir oğlunun bulunduğunu anlattı. Ayhan, 16 Temmuz’da Konyaaltı’nda kafeye gittiğini, kafede servis elemanı olan Azra ile tanıştığını söyledi. Kıza iş teklif ettiğini belirten Ayhan, karşılıklı telefonlarını aldıklarını söyledi.

Azra'nın öldürüldüğü daire görüntülendi, katilin komşuları konuştu: Sesleri duydum, özel hayatıdır diye müdahale etmedimKORONAYA YAKALANDIĞINI ÖĞRENİNCE MESAJ YAZDI

28 Temmuz’da Azra’nın korona olduğunu öğrenince mesaj yazdığını kaydeden Ayhan, kızın “Bakanım yok, beş gün oldu bir şey yemedim, ilaçlarımı alamadım, ölmek istiyorum. Her yerim çok ağrıyor” dediğini söyledi. Azra’yı evden aldığını ve lokantaya gittiklerini belirten Ayhan, kızın ilacını alıp eve dönmek üzere yola çıktıklarını söyledi. Ayhan, şöyle devam etti:

“Azra, arkadaşına telefon açtı. Arkadaşı cevap vermedi. ‘Uyumuş, telefonu duymuyor’ dedi. ‘Evine bırakayım mı?’ diye sordum. ‘Ablam ile kalmak istemiyorum’ demesi üzerine ‘Bende kalabilirsin’ dedim. Azra, ablası aradığında ‘Eve dönmeyeceğim, sana bahsettiğim arkadaşımda kalacağım, beni merak etme’ dedi.”

”AZRA UYURKEN, ALKOL KULLANIP UYUŞTURUCU ALDIM”

Saat 01.30’da eve geldiklerini kaydeden Ayhan, Azra salonda uyurken, kendisinin ise odaya geçtiğini ifade etti. Saatlerce alkol kullanıp uyuşturucu hapı aldığını anlatan Ayhan, saat 13’te odadan çıktığında Azra’nın üzeri açık şekilde uyuyor olduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:

”ELİM KALÇASINA DEĞİNCE BAĞIRDI”

“Üzerini örttüğüm sırada elim kalçasına değdi. Panikle uyanıp ‘Ne yapıyorsun’ diyerek, bağırıp yüzümün sol tarafını tırmaladı. Panikledim ve ‘Sus ne bağırıyorsun’ diyerek, iki elimle Azra’nın boğazını hareketsiz kaldığı ana kadar sıktım. Nefes almadığını, nabzının atmadığını fark edince öldüğünü anladım.”

MARKETTEN AĞAÇ TESTERESİ ALDI

Azra’nın telefonu ve terliğini el valizine doldurup evden çıktığını anlatan Ayhan, cep telefonunu Boğaçay’ına, terliği çöpe attığını söyledi. Sitede kamera olduğu için Azra’nın cesedini parçalayarak çıkarmaya karar verdiğini belirten Ayhan, dönüşte marketten ağaç testeresi aldığını söyledi.

BAŞINI UÇURUMDAN AŞAĞI ATTI

Ayhan, cesedi banyoya taşıdığını, et bıçağı ile kızın kafasını gövdesinden ayırdığını, kafayı poşete, poşeti spor çantasına koyarak evden çıktığını anlattı. Seyir Terası mevkisindeki ormana girdiğini kaydeden Ayhan, Azra’nın başını uçurumdan attığını söyledi.

ÇALILARIN ARASINA BIRAKTI

Eve döndüğünü, gece alkol alıp ne yapacağını düşündüğünü anlatan Ayhan, sızdığını ve ertesi gün hava aydınlanırken uyandığını ifade etti. Küvetteki cesedin kol ve bacaklarını parçalara ayırıp çöp poşetlerine koyduğunu, poşetleri spor çantaya koyup boynuna asarak arabaya taşıdığını ifade eden Ayhan, Kirişçiler Köyü’ne yakın ormanlık alana giderek, her parçayı bir çalının içine attığını söyledi.

Eve dönünce Azra’nın gövdesini iki parçaya ayırdığını, bu parçaları da Kirişçiler’deki ormanda çalılara koyduğunu söyledi.

BANYODAKİ KANI ÇAMAŞIR SUYUYLA TEMİZLEDİ

Ayhan, kanı temizlemek için banyoda kova içerisinde çamaşır suyuna bastığı Azra’nın eşyaları ile bıçak ve testereyi spor çantaya doldurduğunu söyledi. Bıçak ve testereyi Boğaçay’a attığını anlatan Ayhan, eşyaları çöpe bıraktığını anlattı.

CİNSEL İSTİSMAR İDDİALARINI REDDETTİ

Cinsel istismar iddialarını yalanlayan Ayhan, “Bağırıp yüzümü tırmalaması üzerine paniğe kapıldım. Polise şikayet eder korkusu ile boğazını sıktım ve öldürdüm” dedi. Ayhan, savcılıkta, Azra’nın kafasını attığı noktayı hatırlayamadığını anlatarak, şunları söyledi:

Başını attığım yer uçurumdur. Yabani hayvanların bulunduğu yerdir. Herhangi bir hayvanın götürme ihtimali vardır. Azra’nın baş kısmını saklamadım.

Ayhan, Antalya 6. Sulh Ceza Hakimliği’nde ise “Çok pişmanım. Böyle bir şeyin yaşanmasını istemezdim. Olayı planlamadım” dedi.

VAHŞİ CİNAYETİN İŞLENDİĞİ DAİRE GÖRÜNTÜLENDİ

Öye yandan Türkiye Azra Gülendam Haytaoğlu’nun öldürülmesini konuşurken vahşi cinayetin işlendiği Konyaaltı ilçesindeki daire görüntülendi ve katil zanlısı Mustafa Murat Ayhan’ın komşuları konuştu. Komşuları, 12 katlı apartmanın 5’inci katındaki dairede yaşayan Mustafa Murat Ayhan’ın eve sürekli alkollü geldiğini söyledi. Otomobilini park ederken de çevresine sıkıntı yaşatan bir profile sahip olduğunu belirten komşuları, Ayhan’ın eve sürekli farklı kadınlar getirdiğini kaydetti.

Azra'nın öldürüldüğü daire görüntülendi, katilin komşuları konuştu: Sesleri duydum, özel hayatıdır diye müdahale etmedim“3 GÜN KÖTÜ KOKU VARDI”

Ayhan’ın alt katında oturan Funda- Lütfü Eroğlan çifti, geçen hafta perşembe, cuma ve cumartesi günleri kokudan rahatsız olduklarını, banyoya çamaşır suyu döktüklerini belirterek, şunları söyledi: “Hiçbir zaman böyle bir koku olmadı. Çamurumsukahverengi su ve kötü bir koku vardı. Ama kimseye konduramadık. Böyle bir şey olduğunu düşünemedik. Cumartesi günü biz temizlik yaptık. Eğilip süzgeci kokladığımızda kokunun yukarıdan geldiğini fark ettik. Fare ölüsü mü, diye düşündük. Daha sonra poşetin içine karton koyarak giderleri kapattık. Koku kesildi. Pazar günü ise polisler geldi. Keşke olayı duyup müdahale edebilseydik. Hiç kimse bu şekilde olsun istemezdi. Böyle insanları apartmanda barındırmamak gerekiyor. Söyleye söyleye usandık. Kadın cinayetlerine bir çözüm bulunmuyor. Umarım bu son olur ve lütfen size yalvarıyorum. Bu adamı 6 ay, 1 yıl sonra bırakmasınlar. Ben bu adamın geçmişinin de iyi olmadığına inanıyorum. Bunu yapan bir insan başkalarının da canını yakmıştır.”

“BAĞRIŞMA SESİNİ DUYDUM”

Adının açıklanmasını istemeyen bir komşusu ise Mustafa Murat Ayhan’ın 29 Temmuz akşamı saat 01.30’da yanında bir kızla geldiğini, bunu da kameralardan tespit ettiklerini belirterek, “Ben içeriden gelen bağrışma sesini duydum. Hatta birkaç kez kapının önünden geçerken evde garip bir durum olduğunu hissettim. Ancak bu adam eve sürekli farklı kadınlarla geldiği için ‘özel hayatıdır’ diyerek kapıyı çalmadım. Sonradan öğrendim ki, meğerse o an zavallı kızı boğuyormuş. Aracını sürekli ana yola bırakırdı. O gün arka tarafa bırakmıştı ancak şüphelenmedik. Kamera kayıtlarını polisle birlikte izlediğimizde, Mustafa Murat Ayhan’ın her seferinde farklı kıyafetle, ancak aynı valizle evden çıkıp arkaya park ettiği aracına gittiğini gördük. Yine meğerse cesedi taşıyormuş” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X