Kan ilaçlarını kendimiz üreteceğiz

Bursa’da seçim çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) kan kardeşleri ve gönüllüleri buluşma gecesine katıldı. Müezzinoğlu “Her yıl kan hastalıkları ilaçlarıyla ilgili ödediğimiz para yaklaşık 500 mi

Kan ilaçlarını kendimiz üreteceğiz

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) kan kardeşleri ve gönüllüleri buluşma gecesine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Türkiye’de daha sağlıklı olabilme adına bu çemberleri çok genişletmemiz lazım. Böbrek yetmezliği olan çocuklarımız var. Kemik iliği bekleyen lösemili çocuklarımız var. Bizim de fedakarlık konusunda sorumluluklarımız var. Bize lazım olmayanı, bir başkasında olmadığı zaman feda etme gibi bir sorumluluğu hayatımızın merkezine almamız lazım” dedi.

Sağlık Bakanı Menmet Müezzinoğlu, her yıl kan hastalıkları ilaçlarına 500 milyon lira ödendiğini belirtti. Müezzinoğlu, “Kan ürünlerinden üretilen bu ilaçları inşallah ülkemizde ve kendi bağışçı kanlarımızdan üreteceğiz. Bu anlamda hem tedavide daha güçlü olacağız hem de bu ürünleri ülkesinde üretebilen bir ülke ve millet olacağız. İnşallah geleceğimiz daha güçlü olacak” dedi. Müezzinoğlu program sonunda Hemofili ve talasemi hastası çocuklara da oyuncak dağıtıp yöneticileri ise plaket verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X