‘Kan kanla temizlenmez’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cenazeler toprağa verildikten sonra habercilere açıklamalarda bulundu.

‘Kan kanla temizlenmez’

Demirtaş, “Vahşice, barbarca katliamlarla bu canları yitirmemiz vicdanı olan herkesin yüreğini kanatıyor. Bunu biliyoruz; bu arkadaşlarımız barış için, bu ülkede kan akmasın diye, sınırların ötesinde savaş olmasın, yoksulluk, işsizlik olmasın diye mücadele ediyorlar. Ana-oğul Suruç’a bu mesajı taşımaya gittiler. Bize bıraktığı miras budur. Bu ülkede kalıcı barışı sağlayabilirsek, adaletsizlikleri giderebilirsek, bütün bu yitirdiğimiz canların mirasına saygılı kalmış oluruz” diye konuştu.

POLİSLERE BAŞSAĞLIĞI

“En fazla kardeşliğe ihtiyacımız var” diyen Demirtaş, “Ülkenin güvenliği önemli. En büyük güvenlik zırhı kardeşliktir. Eşitlik, özgürlük, demokrasimizi büyütmeye ihtiyacımız var. Bizim arkadaşlarımız bu duygulara karşı olanlar tarafından katledildiler. Artık bu ülke gereğinden fazla acı, kan, gözyaşına tanıklık edemez. Biz artık ülkemizde, sokaklarımızda kan, gözyaşı görmek istemiyoruz. 32 canımızı kaybettik. Fakat kan kanla temizlenmez. Kan kanla yıkanmaz. Bütün bu zorluklara rağmen biz demokratik barışla mücadelemizi sürdüreceğiz. Çok öldük, halklar olarak. Çok fazla ağladık, üzüldük. Bütün bunları gidermenin yolu yeniden savaş, çatışma değil, yeniden kan gözyaşı değildir. Adıyaman’da hayatını kaybeden asker, Ceylanpınar’da katledilen polisler de, ezilen halkların, emekçilerin çocuklarıdır. Ben onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Acılarını yürekten paylaştığımızı ifade etmek istiyorum. Eğer bu ülke hepimizin ortak anavatanı ise, birbirinin hakkına, hukukuna, hayatına, kültürüne daha fazla saygı duyacağız” dedi.

Demirtaş, bu olaydan siyasi rant çıkarılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X