Kanada askerleri Sincar’da savaşmış

Kanada resmi yayın kuruluşu CBC, koalisyon güçlerindeki Kanada Özel Kuvvetler Komutanlığı birliklerinin, Irak’ta kara çarpışmalarına katıldığını belirtti.

Kanada askerleri Sincar’da savaşmış

Terör örgütü IŞİD’e karşı oluşan uluslararası koalisyondaki Kanada askerlerinin, Irak’ta kara savaşına katıldıkları iddia edildi.

Kanada’nın resmi yayın kuruluşu CBC’nin haberine göre, Kanada Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı özel harekat  birlikleri, IŞİD’e karşı savaşan Kürt güçleriyle çarpışmalara girdi. Haberde, Kanada Savunma Bakanlığının konu hakkındaki sorulara cevap vermekten kaçındığı belirtilirken, bilgi bölgede görev yapan Kanadalı Yüzbaşı Kirk Sullivan’a dayandırıldı.

Haberde, geçen pazar günü gerçekleştirilen Irak’ın Hadisa kentindeki IŞİD güçlerine Kanada Ordusu’na ait CF-18’lerle bomba yağdırıldığı ve perşembe günü Irak’ın Sincar kentine düzenlenen operasyona da Kanada askerlerinin Kürt güçleri ile katıldıkları ileri sürüldü. Sincar kentindeki kara harekatına Kanada askerlerinin katılıp katılmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, haber de yalanlanmadı.

Kanada’nın, IŞİD’le mücadele koalisyonunda 6 savaş jeti, havada yakıt ikmali yapabilen bir CC-150 Polaris tanker uçağı, 2 CP-140 Aurora gözetleme uçağı, bir özel hava ikmal uçağı ve 600 askeri bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X