Kanada, Suriyeli mülteci alımını geçici olarak durdurdu

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum, 25 bin Suriyeli mülteci alımına ilişkin çalışmaların, dört büyük şehirdeki yığılma nedeniyle geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Kanada, Suriyeli mülteci alımını geçici olarak durdurdu

Kanada, 25 bin Suriyeli mülteci alımı programını geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum, Toronto, Vancouver, Halifax ve Ottawa’ya haftada 300’den fazla mülteci geldiğini, bunun da yığılmaya neden olduğunu duyurdu. Mültecilerin yerleştirilmesi organizasyonunda görevli olanların aralıksız çalıştıklarını belirten Bakan McCallum, en büyük sorunun ailelerin kalacağı yer olduğunu ifade etti. Bu dört büyük kentte birçok otelin, sığınmacılar için kiralandığını ifade eden Bakan McCallum, yığılmanın giderilmesi için yeni sığınmacı gelişinin bir süre durdurulduğunu ifade etti.

Öte yandan aileleri tarafından tüm masrafları ödenerek sponsorlukla Kanada’ya gelişleri sağlanan Suriyeli mültecilerin, bu aksamadan etkilenmeyecekleri bildirildi.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı Basın Sözcüsü Theodora Jean de yaptığı açıklamada, gelişleri kesinleşen sığınmacıların, iki ana nakil noktası olan Toronto ve Montreal’de bekletileceklerini, durumları uygun olanlarınsa peyderpey belirlenen adreslere intikal ettirileceklerini duyurdu. Kanada’nın, almayı taahhüt ettiği 25 bin Suriyeli mülteci programı kapsamında, şu ana kadar 17 bin 774 kişi ülkeye geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X