Kanal İstanbul’da güzergah belli değil

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ”Kanal İstanbul’un güzergahıyla ilgili detaylı çalışmalar henüz tamamlanmadı” dedi.

Kanal İstanbul’da güzergah belli değil

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2016 bütçelerinin sunumunu yapan Yıldırım, Kanal İstanbul’a da değindi. Yıldırım, Kanal İstanbul’un güzergahıyla ilgili detaylı çalışmaların henüz tamamlanmadığını vurgulayarak, ”Dolayısıyla sanki yer sabitlenmiş gibi mağduriyet olmasın diye böyle bir açıklama ihtiyacı doğdu. Mağduriyet sayılmaz, burada rant oluşuyor, o ranta koşuyor insanlar. Ben de bunu yadırgamıyorum. Biz, neticede ‘Silivri’ye yapacağız’ da demedik. Güzergahı, Büyükşehir işlediği için insanlar oraya yöneldi. Büyükşehirin programı ile bizimki aynı değil” dedi.

3. KÖPRÜDE TARİH VERDİ

Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de yer aldığı 95 kilometre ana gövde ve diğer kollarıyla 215 kilometreyi bulan yolun bu yıl içinde tamamlanacağını da açıkladı. 

İzmir-İstanbul Otoyolu’nun İstanbul’dan başlayıp İzmir’e kadar devam eden 433 kilometrelik bölümünde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yıldırım, Altınova-Gemlik arasında biten 40 kilometrelik bölümün önümüzdeki günlerde hizmete alınacağını söyledi. Yıldırım, dünyanın dördüncü büyük köprüsü olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsünün mayıs ayında biteceğini de sözlerine ekledi.

ÇANAKKELE 1915 KÖPRÜSÜ

İstanbul-Çanakkale-İzmir Otoyolu ve Çanakkale Köprü geçişine de değinen Yıldırım, ‘Çanakkale 1915 Köprüsü, 2 bin 23 metre orta açıklıkla dünyanın orta açıklığı en uzun köprüsü ünvanına sahip. Bunun da çalışmalarını yapıyoruz, yetişirse bu sene, değilse 2017’de çalışmalarına başlayacağız’ diye konuştu.

ÜÇ KATLI TÜNEL ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Bakan Yıldırım, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt-proje çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu: ‘Bu tünel, Boğaziçi Köprüsü aksının raylı sistem, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü aksının karayolu ihtiyacını görecek. Buradaki farklılık, Marmaray’da sadece trenler geçiyor, Avrasya Tüneli’nde sadece araçlar geçiyor. Bunda hepsi bir arada üç katlı bir tünel. 17,6 metre çapında, dünyada bugüne kadar bu çapta yapılmış ilk geçiş olacak. Boğazdan ikinci geçiş olacak.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X