Kandil helvası İnegöl Belediyesi’nden

İnegöl Belediyesi, Mevlid Kandili nedeniyle yatsı namazı sonrası Sani Konukoğlu Camiinde helva ikramında bulundu. Belediye Başkanı Alper Taban da burada vatandaşla bir araya gelerek kandillerini tebrik etti.

Kandil helvası İnegöl Belediyesi’nden

Kandil gecelerinde İnegöl’ün vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen İnegöl Belediyesi’nin helva ikramları, dün akşam idrak ettiğimiz Mevlid Kandilinde de devam etti. İnegöl Belediyesi, yatsı namazı sonrası Sani Konukoğlu Camisi önünde helva ikramları gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Alper Taban da beraberindeki heyet ile birlikte namaz çıkışında katıldığı helva ikramları sırasında vatandaşların kandilini tebrik etti. Bin kişilik helva dağıtılan ikramlar sonrası açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Kandillerin toplum hayatında çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutlanan Mevlid Kandili de bu özel günlerin başında yer almaktadır. İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hazreti Peygamberin doğumu münasebetiyle düzenlenen 2021 yılı Mevlid-i Nebi Haftasının bu yılki teması da ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ olarak belirlendi. Vefa da mümin ahlakının bir gereğidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm ilçe halkımızın ve İslam aleminin kandilini bir kez daha kutluyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X