Kanlı baskın: 26 ölü

IŞİD terörü, bu kez Bangladeş’te ortaya çıktı. Başkent Dakka’da büyükelçilik binalarının bulunduğu bölgedeki Holey Artisan Bakery isimli bir kafeye önceki gece 8 kişilik silahlı ve el bombalı bir grubun saldırı düzenlediği bildirildi.

Kanlı baskın: 26 ölü

Saldırganların 20 kişiyi rehin almasının ardından bölgeye sevkedilen güvenlik güçleri bölgeyi çembere aldı. 12 saat süren operasyon sonucu saldırganlarla özel kuvvetlerle arasında çatışma çıktı. Bangladeş ordu yetkilileri, çıkan çatışmada 6’sı saldırgan, 2’si polis, toplam 26 kişinin öldüğünü duyurdu. Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, televizyonda canlı yayımlanan konuşmasında, ’13 rehine kurtarıldı ancak bazı rehineler hayatını kaybetti. Ayrıca altı saldırgan öldürüldü, bir saldırgan canlı ele geçirildi’ dedi. 

Tuğgeneral Naem Aşraf da düzenlediği basın toplantısında hayatını kaybedenlerin çoğunun kesici aletlerle öldürüldüğünü söyledi.

Ölen rehinlerden bazılarının İtalyan ve Japon oldukları belirtildi. Olayda biri Japon vatandaşı 13 kişinin ise sağ kurtarıldığı ifade edildi. Terör örgütü IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) saldırıyı üstlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X