Kanlı kavga yargıda!

Orhangazi’de 2 kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin de yaralandığı kafeterya kavgası ile ilgili hakkında dava açılan sanık, tedavisi sürdüğü için ilk duruşmaya katılmadı.

Kanlı kavga yargıda!

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürmek ve yaralamak” suçlarından müebbet ve 10 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık S.İ. (46) halen cezaevinde tedavisi edildiği için ilk duruşmaya katılmadı. Geçen yıl Ağustos ayında bir kafeteryada iki aile arasında çıkan kavgada Fuat İshak (39) ile Yalova’nın Çiftlikköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Serkan Karataş’ın (40) ölümüne İ.K.(30), S.İ.(46) ve N.İ.’nin (37) de yaralanmasıyla sonuçlanan kavga ile alakalı duruşmada mahkeme tarafları dinledi.

Ölen Fuat İshak’ın duruşmaya müşteki olarak katılan eşi A.İ. olayı görmediğini belirterek, “Eşimin kız kardeşi, bayramda diğer maktul Serkan Karataş’a kaçtı. O günden beri eşim yanında tabanca taşıyordu. Sonra tabanca taşımayı bıraktı. Olay gecesi eşim eve geldi, maktul Serkan Karataş’ın kız kardeşini dövdüğünü söyledi. Kız kardeşini almak için oraya gittiğini söyledi. Tabanca ve av tüfeği alıp evden çıktı sonra öldüğünü duydum. Ben olay sebebi ile sanıktan şikayetçiyim” dedi.

Ölen Serkan Karataş’ın kardeşi İ.K. ise duruşmaya koltuk değnekleriyle geldi. Olay günü Yalova’dan 3 arkadaşıyla birlikte kardeşinin yanına geldiklerini anlatan İ.K., “Ölen kardeşim Serkan, kafede tek başına oturuyordu. Biz yanına gidince iç taraf geçtik. Oturduktan 10 dakika sonra diğer maktul Fuat İshak yanımıza geldi. Tabancayı ağabeyim Serkan’ın kafasına dayayarak ‘Seni öldüreyim mi?’ dedi. Biz olaya müdahale ettik. Tabancayı almaya çalıştığımız  esnada patladı. O sırada S.İ. geldi. Av tüfeğiyle bir metreden ayağıma ateş etti. Vurulunca yere düştüm. İki maktul boğuşmaya devam ediyordu. Ağabeyim ayağa kalktığında Suat av tüfeğiyle onu sol dizinden vurdu. O sıra da Fuat’ın belindeki diğer tabancayı ağabeyim aldı. Ağabeyim önce Fuat’a sonra N.İ.’ye ateş etti. Ondan sonra Suat, ağabeyimi göğsünden vurdu” diye konuştu.

Kanlı kavgadan 21 gün önce ölen Serkan Karataş ile kaçarak evlendiklerini anlatan şahit N.İ. ise, “Ağabeyim Fuat İshak, evliliğimizi kabullenemedi. Olay günü eşim Serkan ile özel mesele sebebiyle tartıştık. Beni darp edip uygunsuz kıyafetle kapı dışarı etti. 10 dakika sonra da içeriye aldı. Ailem beni almaya geldi. Araba ya bindiğimde Fuat ağabeyim binmedi. Daha sonra kafeteryaya gitti. Beş dakika sonra silah sesi geldi. Silah sesleri çoğalınca biz de gittik. Fuat ağabeyimi ortaya almışlardı. Silah sesinin ardından Fuat yere düştü. Eşim beni gördü. Bana ateş edince vuruldum. Fuat’a ateş eden kişi de eşim Serkan’dı. Benden sonra 2-3 el eşim S.İ.’ye ateş etti. Sonra S.İ. de ağabeyimin av tüfeği patlattı. Serkan yere düştü, sonra ambulans ve polisler geldi” şeklinde konuştu.

Mahkeme davanın tutuklu sanığı ile diğer şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X