Kanlı nevruz

Suriye’nin Haseke kentinde, Nevruz kutlamalarının yapıldığı alana düzenlenen saldırıda, ölü sayısın 45’e yükseldi. 130’dan fazla kişinin yaralandığı saldırıda iki bombalı aracın kullanıldığı belirtildi.

Kanlı nevruz

Suriye’nin kuzeyindeki Haseke kentinde önceki gece Nevruz kutlamaları sırasında düzenlenen 2 bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 45’e yükseldiği bildirildi. 

Kanlı saldırının Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından yapıldığı belirtildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 130’dan fazla yaralı, Haseke’deki hastanelerde yer kalmaması nedeniyle Kamışlı, Amude ve Dırbesi kentlerindeki hastanelere götürüldü. 

Saldırılardan ilkinin bomba yüklü bir araçla, ikincisinin ise canlı bomba tarafından yapıldığı bildirildi.Yerel kaynakla, bölge halkının İslam Devleti örgütünden Nevruz bayramını kutlamamaları yönünde tehditler aldıklarını belirtti.

‘TOPLUCA KUTLAMAYIN’

Saldırılar sonrası Kürt yetkililer Suriye’nin kuzeyinde halka toplu Nevruz kutlamalarını yapmamaları çağrısında bulundu.

Cizir Kantonu Meclis Başkanı Galo saldırıların yaşandığı bölgede asayişin YPG güçleri tarafından sağlandığını kaydetti. 

Suriye’nin kuzeydoğusunda Türkiye ve Irak sınırındaki Haseke vilayeti, stratejik açıdan önemli bir bölge. Vilayetin aynı adlı en büyük kenti, PKK çizgisindeki PYD’nin askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) kontrolü altında.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X