‘Kanser aklımı başıma getirdi’

Pembe İzler Derneği’nin kanserli kadınlar yararına düzenlendiği etkinlik için Bursa’ya gelen senarist Sema Ergenekon, yakalandığı meme kanserinin hayatını nasıl değiştirdiğini OLAY ÇEKİRGE’ye anlattı.

‘Kanser aklımı başıma getirdi’

FOTOĞRAFLAR: RIDVAN DEMİR

İpek Açar, Suat Suna ve İskender Paydaş’ın sahneye çıktığı geceye oyuncu eşi Uğur Aslan’la katılan senarist Sema Ergenekon, mücadelesinden galip çıktığı kanser sürecini anlattı. 

Artık atlattığı kanseri hayatının en zorlu tecrübesi olarak tanımlayan Ergenekon, ‘Kanser benim aklımı başıma getirdi. Bu süreçte anladım ki, bu olmasaydı değişmezdim. Elbette ‘iyi ki hasta oldum diyemem’ ama artık daha mutlu, daha pozitif bir insan haline geldim. Kaçırdığım şeyleri farkedip aydınlandım’ dedi. 

YAŞADIKLARIMIN FİLMİNİ YAZACAĞIM

Oyuncu eşi Uğur Aslan’la yaşadığı zorlu tedavi sürecini senaryolaştırarak film haline getireceklerinin altını çizen Sema Ergenekon, ‘Bu filmde eşim de oynayarak, bir nevi benimle birlikte yaşadıklarını beyaz perdeye aktaracak. Ben de filmde kendime küçük bir rol yazmayı düşünüyorum’ diye konuştu. Eşine desteğini hiç esirgemeyen Uğur Aslan ise, ‘Bu filmde kesinlikle olmam gerektiğini düşünüyorum. Bu bir filmde oynama hevesinden ziyade bir sorumluluk gibi geliyor’ diye konuştu. 

EKRANIN EN BÜYÜK EKSİĞİ DRAM

 

‘Karadayı’ ve ‘Kara Para Aşk’ gibi çok izlenen dizilerinin senaristi olan Sema Ergenekon, tedavi sürecini atlatmasının ardından yeni hikayelerle ekrana döneceğini söyledi. Şu sıralar Türkiye’deki en büyük eksiğin bir dram dizisi olduğunu düşünen Ergenekon, ‘Ekranda çok fazla romantik komedi ve aksiyon var. İyi bir dram dizisinin eksikliği hissediliyor’ dedi. Öte yandan senaryolarını yazarken karakterlere kimin hayat vereceğini kendisinin belirlediğini belirten Ergenekon, ‘Örneğin Karadayı’yı yazarken Mahir’in babasını oynamasını istediğim tek sanatçı Çetin Tekindor’du. Nitekim öyle de oldu’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X