Kanser Bursa’da masaya yatırıldı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun düzenlediği kanser değerlendirme toplantısı Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kanser Bursa’da masaya yatırıldı

Bursa’nın kanser istatistiklerinin masaya yatırıldığı toplantıya Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Kanuni Keklik ve Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan’ın yanı sıra çok sayıda sağlık personeli katıldı. 

Bursa’nın kanser kayıtçılığında Türkiye’nin en eski illerinden birisi olduğunu dile getiren Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, “Kanser Kayıt Merkezi’mizde 2015 yılı içerisinde 5 bin 298 yeni kanser kaydı yapıldı. Eylül 2015 sonu itibariyle de kayıt merkezimizin toplam kaydı 91 bin 818’e ulaştı” dedi. 

 

2015 yılında KETEM’lerde 40-69 yaş arası 9 bin 547 kadına meme kanseri taraması yapıldığı bilgisini veren Dr. Akan, “Bu taramalar sonucunda 18 meme kanseri tespit edildi. Aynı şekilde 30-65 yaş arası 10 bin 172 kadına rahim ağzı kanseri taraması yapılmış olup, 9 rahim ağzı kanseri tespiti gerçekleştirildi. 50-70 yaş arası 13 bin 843 kadın ve erkeğe ise kolon kanseri taraması yapılarak, 2 kolon kanseri tespiti edildi. Daha fazla sayıda vatandaşımıza tarama gerçekleştirmek için erken teşhise yönelik farkındalık çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X