Kanser gelişmiş ülkelerde daha yaygın

Onkoloji Araştırma Derneği tarafından düzenlenen 1. Ulusal Ürogenital Kanserler Sempozyumu, Bursa’da gerçekleştirildi.

Kanser gelişmiş ülkelerde daha yaygın

AYKUT GÜNGÖR

 

Sempozyumun  bilimsel sekreterya görevini üstlenen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Orhan, sempozyuma konusunda uzman 170 doktorun katıldığını belirterek, sempozyumun amacının Güney Marmara’da görev yapan hekimlerin bilgi ve görgülerini artırmaları ve kanser ile ilgili bilgilerini paylaşıp tartışma ortamı yaratmak olduğunu söyledi. Sempozyumda 20 oturumda 40 kadar konuşmacının prostat, mesane ve böbrek kanserleri ile ilgili son gelişmeleri ve uygulamaları anlatan sunumlar yaptığını belirten Orhan, “Son zamanlarda bütün kanser türlerinde bir çok yeni tedavi ve ilaçlar yeralmaya başladı. Güncellenen yöntemlerin hekimler tarafından hastalarına uygulanması ve hekimlerin tecrübelerini paylaşması için bu sempozyuma önem veriyoruz.  Tüm hekimler için iyi bir fırsat. Kanser ülkemizde ve dünyada giderek artan bir hastalık. Bütün kanser türlerinin tamamen tedavisi şu an mümkün değil ancak yakın bir zaman içerisinde insanlığı bu kadar çok korkutan bir hastalık olmayacak” şeklinde konuştu.

 

Oktay, gelişmemiş ülkelerde her sene yeni kanser görülme oranının 100 binde 150-200 arası değiştiğini belirterek, ABD’de ise bu oranın 100 binde 450 civarında olduğunu söyledi. Türkiye’de  bu oranın 100 binde 250 civarında olduğunu ifade eden Orhan, sanayileşen ve gelişen ülkelerin, gelişmişliğinin nimetleri yanında çevrenin kirlenmesi ile orantılı olarak kanser hastalığının da görülme oranının arttığına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X