Kanser hücrelerine ameliyatsız çözüm

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde iki kanser hastası kapalı yöntemle müdahale edilerek kanser hücreleri yakılarak yok edildi. Hastaların açık ameliyat edilmesine gerek kalmadı.

Kanser hücrelerine ameliyatsız çözüm

Son yıllarda TIP alanındaki teknolojik gelişmenin en çarpıcı örneklerinden biri Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde gerçekleştirilen tıbbi müdahale ile gözler önüne serildi. Türkiye genelinde Devlet hastanelerinde ilk kez gerçekleştirilen yöntemle, iki hastanın kalın bağırsak kanserine sonrası karaciğere yayılan 4,5 ve 3,5 santimetrelik iki ayrı tümöral kitleleri yakılarak yok edildi. 

Daha önceden kalın bağırsak kanseri nedeni ile ameliyat edilen ancak kanserli hücrenin karacaciğere sıçraması nedeniyle tekrar hastaneye başvuran N.K ve R.S. isimli iki hastaya “Perkutan Radyofrekans Ablasyon” adı verilen kapalı yöntem tedavisi uygulandı. 

Onkoloji Hastanesi Yöneticisi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oktay Çelik, Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Emin Ulutaş ve Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hakan Teber tarafindan uygulanan yöntemle iki hastanın tümörleri kapalı yöntemle yakılarak yok edildi. Bu yönetme sayesinde de hastaların ameliyat edilmesine gerek kalmadı. 

Karın ameliyatı geçirmeden, ameliyat riski alınmadan ve ameliyat olması halinde bir hafta sürecek olan hastane yatışından kurtarılan N.K. ve R.S. isimli hastalar da bir gün içinde taburcu edildi. 

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Oktay Çelik, “Bursa’daki kanserli hastaların tedavisinde ve tedavi sonrası hayat standartlarında bu sayede belirgin bir kalite seviyesine ulaşılmıştır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X