‘Kansere en çok para harcayan 6. ülkeyiz’

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Türkiye’nin, Avrupa Birliği ülkeleri içinde kansere harcama yapan ülkeler arasında 6. sırada olduğunu söyledi.

‘Kansere en çok para harcayan 6. ülkeyiz’

TBMM’de CHP Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen İrgil, toplumun kanser konusunda bir farkındalığının bulunduğunu ancak bunun temel öznesinin korku ve endişe olduğunu söyledi. 

“2.3 MİLYAR EURO HARCADIK”

Kanser hastalıklarında erken teşhisin artık anlamlı ve değerli olduğunun herkes tarafından bilindiğini kaydeden İrgil, “Şu an dünyadaki ölçümlere göre, en sık karşılaştığımız kanser hastalıkları; erkeklerde akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri ve yumurtalık şeklinde devam ediyor.

2014 yılının istatistik sonuçlarına göre, Türkiye’de kanser teşhisi konulan 174 bin kişinin 103 bini erkek, 71 bini ise kadınlardan oluşuyor. Türkiye’de erkeklerde akciğer kanseri, kadınlarda da meme kanserinin birinci sırada.

Türkiye, son verilere göre, Avrupa Birliği ülkeleri içinde kansere harcama yapan ülkeler arasında 6. sıradadır. 2.3 milyar Euro harcama yapıldı.

2030 yılında bu paranın 10 milyar Euro’ya doğru yükseleceğini düşünüyoruz” dedi. CHP Sağlık Komisyonu olarak, Kanser Araştırma Komisyonu kurulması için Meclise araştırma önergesi verdiklerini belirten İrgil, kanser hastalarının bir bölümünün ilaçlarına ulaşamadığını ve bunun temel nedeninin ise hükümetin uyguladığı politikalar olduğunu öne sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X