Kanserle Yıldırım mücadele

Ücretsiz gerçekleştirilen taramalar ile kanserle mücadelesini sürdüren Yıldırım Belediyesi, KETEM aracılığıyla ilçe sakinlerinin yaşamını kurtarıyor.

Kanserle Yıldırım mücadele

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ni (KETEM) ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Merkezin hizmete açıldığı 2015’den beri Yıldırım’da ücretsiz kanser taramaları gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Çağımızın en büyük hastalıklarından biri olan kanserle mücadelenin en etkin yolu erken teşhis ve tedavi. Biz de başta Yıldırımlı kadınlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimizde kansere karşı farkındalık uyandırmayı vazifelerimizin başında görüyoruz. Bu amaç doğrultusunda KETEM’de mamografi, rahim ağzı, kolerektal olmak üzere ayda ortalama bin 200 kişiye toplamda 36 bin 154 kişiye kanser taraması gerçekleştirildi” dedi.

 

ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI

 

Risk grubunu oluşturan 30-65 yaş arası Yıldırımlıları KETEM’de ücretsiz kanser taramasına davet eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, muhtarlıklar ve STK’lar üzerinden gelen talepler doğrultusunda dileyen kadınlarımızı evlerinden alarak işlemlerinin yapılmasının ardından araçlarımızla ücretsiz olarak tekrar evlerine bırakıyoruz” diye konuştu. İlçede kansere karşı yürütülen topyekûn mücadelede, öncelikli hizmet gruplarından olan kadınların yanında yer almaya devam edeceklerini de aktaran Başkan Edebali, “Kanserle mücadelede en önemli unsurlarından birisi de belirli aralıklarla yapılan periyodik kontrollerdir. Erken teşhisin hayat kurtaracağı bilinciyle yerel yöneticiler ve kamu kurumları olarak kanserde erken tanı ve sonrasında tedavi sürecini başlanarak bir kadını, bir anneyi bu amansız hastalıktan kurtarmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X