Yapılan eğitim programında gıda hijyeni, gıda mevzuatı gibi kantinlerde dikkat edilmesi gereken birçok konuda bilgi verildi. Ayrıca gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıdanın servisi satışı ve tüketime sunumu, kantin çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları ve yasal mevzuat konularında bilgilendirme yapıldı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergün Karadağ, Mudanya genelinde bulunan okulların kantin ve yemekhanelerin denetimi dışında, kantin çalışanlarına yönelik verilen eğitimlerin arılıksız devam ettiğini belirtti.