Kantinlere sıkı denetim

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlığını yakından ilgilendiren gıda satışı yapan kantinlerde temizlik ve ruhsat denetimleri gerçekleştirdi.

Kantinlere sıkı denetim

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa yapılan denetimlerde, asgari teknik ve sağlık şartlarına uygun faaliyet gösterilmesi konusunda satışa sunulan hazır gıdaların son tüketim tarihleri, ambalajları, diğer gıdalarla birlikte muhafaza koşulları, gıda ürünlerinin hazırlanışı, satışı, kullanılan alet ekipmanın uygunluğu, personel ve işyeri temizliği hususunda uyarılarda ve bilgilendirmelerde bulunuldu. 

Sonraki süreçte yapılacak denetimler esnasında aynı eksikliklerin tespiti durumunda da cezai işlem uygulanacağı hatırlatması yapıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlgili birimlerimiz, çocuklarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılayan kantinlere yönelik denetimlerine sonraki süreçte de devam edecek. Toplu halde gıda tüketimi olan okullarda yaşanacak ihmallerin evlatlarımızın sağlığıyla oynamasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda kantin işletmecilerinin sorumluluklarını yerine getirilmeleri noktasında gerekli uyarıları yapıyoruz ve eksikliklerin giderilmesini yakından takip ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X