Kanuni Sultan Süleyman mirası bahçede iş makinesi sesleri

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti Bursa, yüzyılların birikimini barındaran pek çok tarihi mekana bugün de ev sahipliği yapıyor. Bu mekanlardan biri de Kükürtlü Bahçe.

Kanuni Sultan Süleyman mirası bahçede iş makinesi sesleri

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan 650 yıllık Kükürtlü Bahçe’den bugünlerde iş makinesi seslerinin yükseldiğine dikkat çektiği yazısında, söz konusu çalışmayı yapanları tarihi değerlere saygılı olmaya çağırıyor.

Kanuni’nin 650 yıllık Kükürtlü Bahçe’sine kepçeyle düzenleme

Kısa adıyla GÜMÇED olarak bilinen Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği Genel Başkanı Adnan Önürmen’in geçtiğimiz hafta çektiği fotoğraflara bakarken ağzımız bir karış açık kaldı.

Çünkü…

Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan 650 yıllık Kükürtlü Bahçe’nin hem tarihi, hem de bitki örtüsü bakımından eşsiz dokusuna inşaat kepçesi sokmuşlar, düzenleme yapıyorlar.

Çekirge Caddesi üzerinde olan ve Bursalıların yıllardır kenarında oturup bir bardak çayla huzur buldukları havuzun çevresinde tarihten kalan her şey kepçe darbeleriyle tarumar olmuş.

Üstelik…

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X