Kapalı pazar için yıkım

Bursa’nın en büyük sokak pazarı olan Pazar Pazarı’nı kaldırarak, iki farklı noktada kurulacak olan kapalı pazar alanlarına taşıyacak olan Osmangazi Belediyesi, proje kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımını tek tek gerçekleştiriyor.

Kapalı pazar için yıkım

Gülbahçe Mahallesi’nde kurulacak kapalı pazar alanı için kamulaştırılan bir bina, belediye fen işleri ekipleri tarafından yıkıldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında bölgede toplam 12 bina kamulaştırılarak yıkılırken, 4.710 metrekarelik bir alan elde edildi. Kamulaştırmalar için toplam 6 milyon lira kaynak kullanıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapılan kamulaştırmalar ile birlikte bölgede kurulacak kapalı pazar için gerekli olan arazinin yarısını elde ettiklerini belirterek, “Vatandaşlarımız ve pazarcı esnafımız için sıkıntılılar oluşturan Pazar Pazarı’nı kaldırarak, farklı noktalarda kurulacak kapalı pazar alanlarına taşıyacağız. Çalışmalar kapsamında 6 dönümlük alanı kamulaştırdık. Kamulaştırmalar için 6 milyon liralık bir kaynak kullandık. Pazar Pazarı’nın kaldırılmasının ardından yapılacak kapalı pazar yerleri, bölgeye değer katacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X