Kapasite kullanımı arttı

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanımı, haziranda bir önceki aya göre 0,2 puan artarak, yüzde 75,1 seviyesine yükseldi.

Kapasite kullanımı arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenen ve 2015 haziran ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2 bin 230 iş yerinin katılımıyla gerçekleştirilen imalat sanayi kapasite kullanım oranı çalışması sonuçları açıklandı. Buna göre, 2015 yılı haziranda imalat sanayi genelinde kapasite kullanımı, bir önceki aya göre 0,2 puan artarak yüzde 75,1 seviyesinde gerçekleşti.

SEKTÖRLERİN DURUMU

Aynı dönemde imalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı ise 0,1 puan düşüşle yüzde 74,5’e geriledi. Bir önceki aya göre, dayanıklı tüketim malları ve dayanıksız tüketim mallarında artış görülürken, gıda ve içecekler, ara mallar ve yatırım mallarında azalış kaydedildi. İkili sektörlere göre en yüksek kapasite kullanımı yüzde 89 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatında meydana geldi. Bu sektörü yüzde 83,3 ile kağıt ve kağıt ürünlerinin imalatı, yüzde 79,8 ile ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı sektörü takip etti

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X