Kapatılan kavşak mecliste

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz günlerde yeni uygulama çerçevesinde kapatılan Cerrah Kavşağı’na 3 içerisinde üstgeçit yapılacağını söyledi.

Kapatılan kavşak mecliste

SADULLAH ORGAN

 

Konu İnegöl Belediyesi Meclisi toplantısında gündeme geldi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bölgede 30 saniyelik sinyalizasyonu devam ettirdiklerini belirterek, “Üstgeçitle alakalı ihale sürecinde 3 ay gibi bir süre verildi. Bir aksama olmazsa 3 ay içerisinde yaya geçidini yapıp, sinyalizasyonu kaldıracağız. Burada kısa vadede yaya üstgeçidi ile uzun vadede de yaya altgeçidi ile problem ortadan kalkacak” dedi.

Belediye Başkanı Aktaş “Hangi partiden olursa olsun sanayi alanı ve ticaret alanı, konut alanına çevrilmesi benim kabullenemediğim bir konu. Mevcut durumda orada yaşayan insanları İnegöl Belediyesi olarak bizzat işin içine girip sanayi ile iç içe girmiş konutu ayırabilmek için çevreyolu yapıyoruz” derken, MHP’li üye Hakan Ergül ise, “Bizim metal sanayiyi düşünün, Kozluca yolunu düşünün, bunlar da tarım arazileri. Bunu Cerrah’la kısıtlamak yanlış. Yenice Kavşağı daha düzgün hale getirilip, TIR’ların dönüşünü yapabileceği hal alırsa, bu kadar sanayici bağırmaz” ifadelerine yer verdi. Amacının kimseyi karalamak olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Aktaş da, “Yenice Köprülü Kavşağı’nın yetersizliği ile alakalı Karayolları Bölge Müdürlüğü gündeme alarak revizyon yapacaklar. Yan yolları yaparken, belirli açmaları da yapmamız lazım. Beraberinde karayollarının buradaki yan yolları yaparken köprüleri de genişletmesi gerekiyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X