Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Kaptan düşüyoruz!

Karadeniz’e düşen Rus uçağının önceki gün bulunan karakutusundan elde edilen ilk verilerde, uçaktaki son konuşmaların kaydı ortaya çıktı.

Karadeniz'e düşen Rus uçağının önceki gün bulunan karakutusundan elde edilen

Kayıtlardan pilotların uçağı kontrol etmekte zorlandığı anlaşılıyor.

Kaptan Pilot Roman Volkov ile yardımcı pilot arasında geçen konuşmalarda, ‘İniş takımları kapalı kaptanım’ sözünden sonra alarm sinyali verildiği duyuluyor.

Sonrasında ise ‘Kanatlar, kahretsin. Neler oluyor’ denildiği anlaşılıyor ve pilotlardan biri ‘Altimetre’ diye bağırıyor.

Yere çok yaklaşan uçaktaki alarm sinyali sesi yükselirken, yardımcı pilotun ‘Kaptanım, düşüyoruz’ dediği duyuluyor ve bu noktadan sonra kayıt sessizleşiyor.

Soruşturmaya yakın bir kaynak, uçağın havalanmasına yardımcı olan kanatlardaki panellerin senktronize bir şekilde açılmadığını söyledi. Bu durum ise, uçak kritik bir açıdayken, pilotların kontrolü kaybetmesine yol açtığı belirtildi.

Bu arada düşen uçağın 2. karatusu da dün bulundu.