‘Kaptan muamması’nı bakanlık çözdü

Şile’de batan gemideki 11 kişiden 4’ünün cesedine ulaşıldı. Ulaştırma Bakanlığı, gemide kaptanın olmadığını bildirerek olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

‘Kaptan muamması’nı bakanlık çözdü

Şile açıklarında önceki gün batan gemideki 11 kişiyi arama çalışmalarında acı haber geldi. Aramalarda 4 kişinin cesedine ulaşıldı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: BATAN GEMİDE KAPTAN YOKTU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, geminin kaptanı ve baş makinistinin olay sırasında gemide olmadığını açıkladı.

Bakanlık, acente tarafından Gemlik Liman Başkanlığı’na sunulan belgelere göre gemide 10 personel bulunduğunu bildirdi. Ancak liman başkanlığının izni ve bilgisi dışında gemi kaptanı, gemi baş makinisti ve bir yağcının gemiden ayrıldığını, bir gemicinin ise gemiye katıldığını duyurdu.

Bakanlık, konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığını ve incelemelerin sürdüğünü de belirtti.

‘KAPTAN MUAMMASI’NI BAKANLIK ÇÖZDÜ

Hatırlanacağı üzere gün içinde, olayın ardından öncelikle 1. kaptanın gemide olmadığı ve ara limanda gemiden indiği iddia edilmiş daha sonra ise 1. kaptanının cesedine ulaşıldı haberleri yer almıştı.

Bakanlığın açıklamasıyla birlikte olayın ardındaki kaptan bilmecesi netlik kazanmış oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X