Kar için 22 ekip seferber

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da son yıllarda en yoğun kar yağışının yaşandığını belirterek, belediyede görev yapan 22 ayrı ekibin 24 saat esası boyunca gece gündüz yol açma çalışması yaptığını açıkladı.

Kar için 22 ekip seferber

Başkan Altepe, Şubat ayı olağan meclis toplantısında konuştu. Toplantı öncesinde meclis üyelerini son 1 ayda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendiren Başkan Altepe, kar yağışıyla birlikte kapanan yolların açılması için gece gündüz 22 ekibin görev yaptığını söyledi. Bursa’da son yılların en yoğun kar yağışının görüldüğünü, her köşede yol açma çalışmasının yapıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Eskiden olduğu gibi kar yağdıktan sonra öncelik sırasına göre yolları açmıyoruz. Bir yandan kar yağıyor, diğer yandan müdahale ediyoruz. Bursa’mızda bir köyde, aynı günde 7 kez yol açma çalışmasının yapıldığını biliyorum. En güzel şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Kar yağdığında bundan sadece bir mahallenin etkilenmediğini, yağışta bir genellik gözlemlendiğini belirten Başkan Altepe, ”Her köşede son derece süratli araçlarla kar temizleme çalışması gerçekleştiriyoruz. Üstelik bu çalışmalar, yoğun kar yağışı altında ve buzda yapılıyor. Aniden bastıran yağış, muhtemel sıkıntıları da beraberinde getirebiliyor. Onun için biraz sabırlı olmalıyız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çelebi Mehmet Bulvarı’yla ilgili çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Bulvarın Eski Gemlik Yolu ile Gökdere Bulvarı arasındaki 12 bin metrekare alanın kamulaştırmasının tamamlandığını ifade eden Başkan Altepe, “Sadece Küçük Balıklı içindeki binaların kamulaştırması sürüyor. O da hızlı şekilde gerçekleşiyor. Kısa süre sonra inşallah, Samanlı ile Sırameşeler birbirine bağlanmış olacak” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, meclisteki konuşmasında; yeni belediye binasının 3 ay içerisinde tamamlanacağını, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi binasının Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacağını, şehir girişlerinde ne kadar çevre kirliliği oluşturan bina varsa bunlara müdahale edeceklerini, yeni stadyumundaki inşa çalışmalarının yoğun kar yağışı nedeniyle ağırlaştığını dile getirdi.

JEOTERMAL AŞ’NİN YÜZDE 60 HİSSESİ BUSKİ’YE

Meclis toplantısında, Bursa Jeotermal AŞ’de yüzde 89 hissesi bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin hisselerinin yüzde 60’ının BUSKİ’ye devredilmesi yönünde karar alındı. Milletvekilliği için meclis üyeliğinden istifa eden Nilüfer Karakoç Kahveci ve Murat Çakır’ın yerine, Cem Kürşat Hasanoğlu ile Sebil Göksel Şen göreve başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X