Kar ilçeyi kapladı, yollar kapandı, elektrikler gitti

Bingöl’ün yüksek kesimlerinde etkili olmaya başlayan kar, Yedisu ilçesini beyaza bürüdü. Belirli bölgelerde yarım metreye yaklaşan kar nedeniyle ilçede elektrikler kesilirken, 13 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar ilçeyi kapladı, yollar kapandı, elektrikler gitti

Meteorolojinin dün uyarı yaptığı kar yağışı, Bingöl’ün Yedisu ilçesi ve çevresinde geceden itibaren etkili olmaya başladı. İlçede yağan kar, belirli bölgelerde yarım metreye kadar ulaştı. İlçe merkezinde sabaha karla uyanan vatandaşlar, araç, ev ve iş yerlerinin önlerini kendi imkanları ile temizledi. Beklenen kar yağışının etkili olduğunu belirten vatandaşlar, ilçede elektriklerin kesildiğini, yolların kapandığını ifade etti.

İl genelinde 60 köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl’ün yüksek rakımlı bölgelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 13’ü Yedisu ilçesinde olmak üzere toplam 60 köy yolu ulaşıma kapandığı bildirildi. İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan karla mücadele timleri tarafından, köy yollarının açılması için çalışmaların başlatıldığı aktarıldı.

Meteoroloji, Bingöl’ün yüksek kesimleri için bugün de kar yağışı uyarısı yaparken, il merkezinde yağışların karla karışık yağmurlu olmasının beklendiğini açıkladı.

Öte yandan; Yedisu’da etkili olan kar, kartpostallık görüntüler de ortaya çıkardı.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X