‘Kar kaplanları’ hayata bağlıyor

Son 10 günde pistlerde düşerek yaralanan 73 kişinin imdadına yetişerek mahsur kalan 12 kişiyi kurtardılar.

‘Kar kaplanları’ hayata bağlıyor

Uludağ denince kışın akla ilk gelen kayak oluyor. Sömestr tatiline de yaklaştığı bu günlerde Uludağ tıklım tıklım… Pistler gündüz kayak tutkunlarıyla dolu. ‘Kar kaplanları’ olarak bilinen Jandarma’nın Arama Kurtarma Timleri, Uludağ’ın yükünü almasıyla tam teçhizat iş başında.

Ekipler, son 10 günde Uludağ’da kayak yaparken yaralanan 73 kişiye müdühale etti. Ayrıca, yine kayak pistlerde yönünü kaybedip mahsur kalan 12 kişiyi de kısa sürede ulaşıp donmaktan kurtardı. Kar üstü araçları etkin kullanıp şiddetli soğuk ve metrelerce karda hareket yeteneğine sahip olan JAK Timinin tüm personeli, ilk yardım konusunda da eğitimli. Soğuk ve tipiye de dirençli olan özel eğitimli bu askerler sayesinde tatilciler kendilerini güvende hissediyor. JAK Timlerii, kar kalınlığının üç metreye ulaştığı Uludağ’da pistte kayak yaparken. düşen ve sağ bacağı kırılan Selma Ece’ye (42) ile, Cennetkaya’da yönünü kaybedip kara saplanan Ulaş Çiftçi’yi (38) kar motorlari ile sağlık kuruluşuna götürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X