Kara harekatı başlayacak

IŞİD’e karşı kara harekatı gündemde. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, hava operasyonlarının ardından terör örgütüne karşı geniş çaplı kara harekatı gerçekleştirecek.

Kara harekatı başlayacak

Suriye ve Irak’ta bir süre önce Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütüne karşı başlatılan  hava saldırılarından sonra kara harekatı için de hazırlıkların yapıldığı bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli general John Allen, Irak güçlerinin, uluslararası koalisyonun desteğiyle IŞİD’e karşı yakında kara harekatı başlatacağını söyledi. 

Koalisyonun IŞİD’e karşı karadan yürütülecek operasyonda 12 Irak tugayının eğitileceğini ve silahlandıracağını belirten Allen, halihazırda 62 ülkenin bulunduğu koalisyonun genişletilmesi için Doğu Asya ülkelerine başvuracağını kaydetti. 

Allen IŞİD’e karşı izledikleri stratejinin örgütü çökertmek üzerine kurulu olduğunu belirirken, koalisyon güçlerinin hava operasyonları sonrasında şimdiye kadar 7 bin IŞİD üyesinin öldürüldüğünü belirtti.

ÜRDÜN’DEN AĞIR SALDIRI

Bu arada Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe’nin IŞİD tarafından yakılarak öldürülmesinin ardından Amman yönetiminin hava saldırıları artarak devam ediyor. Ürdün Havva Kuvvetleri, üç gün içerisinde IŞİD’e ait 56 hedefin başarıyla vurulduğunu açıkladı. 

Saldırılar IŞİD’in merkezinin bulunduğu Suriye’nin Rakka kentinde yoğunlaştı. Ürdün Hava Kuvvetleri Komutanı General Mansur El Cabur, “Başta Ebubekir el Bağdadi olmak üzere üst düzey IŞİD yönetimi hedef alınıyor. İkinci hedef örgütün petrolden yasa dışı olarak elde ettiği gelir kaynakları. Üçüncü hedef ise eğitim ve lojistik merkezlerinin zayıflatılması seçildi” dedi.

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri, IŞİD’e karşı mücadele için Ürdün’e savaş uçağı gönderdi. Sayısı belirtilmeyen F-16 savaş uçaklarının Suriye ve Irak’ta bulunan IŞİD hedeflerini vuracağı kaydedildi.

 

IŞİD komutanı İHA saldırısında öldü

Afganistan’da insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen bir saldırıda, kısa süre önce Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne bağlılığını ilan eden eski Taliban komutanı Molla Abdülrauf’un öldüğü açıklandı.

Helmand eyaleti yetkilileri, Abdülrauf’un da içinde bulunduğu aracın çölü geçerken vurulduğunu söyledi. Mühimmat yüklü aracın havaya uçtuğu belirtildi. Araçta bulunan Abdülrauf’un eniştesinin ve dört Pakistanlının da öldüğü bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X