AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadına şiddete yönelik sözlerine ilişkin, “Kadın hakları, insan hakları, çocuk hakları, çevre hakları denilince kıyametleri koparanların, kendilerini sokaklara atıp eylemler yapma peşinde olanların kendi cenahlarından gelen böyle talihsiz bir açıklama karşısında sessiz kalmalarını da kınıyorum. Bu kadına hakarettir.” dedi.
Karaaslan, Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından hazırlanan “Fırsat Verirsen Kadın Başarır Projesi” kapsamında eğitim gören kadınlara sertifika verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.
İmkansızlık ve olumsuzluklara rağmen Türkiye’de çok önemli kararların altına imza atan, önemli işler başaran kadınlar olduğuna işaret eden Karaaslan, programın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile aynı güne denk gelmesini de anlamlı bulduğunu söyledi.
Ana muhalefet partisi liderinin geçtiğimiz günlerde bir açıklaması olduğunu belirten Karaaslan, şöyle devam etti:
“Çok talihsiz bir açıklama. ‘Eğer bir erkek eve ekmek getiremiyorsa, para pul getiremiyorsa, akşama evde tencere kaynamıyorsa bu erkek hıncını kadından alır. Ne yapsın?’ dedi. Düşünebiliyor musunuz, bunu güya siyaset yaptığını söyleyen bir insan, yani sorumluluk hisseden, omuzlarında sorumluluk olduğunu iddia eden bir insan söylüyor. Bir partinin genel başkanı söylüyor. Bunu bir erkek söylüyor. Bunu bir insan söylüyor. Diyor ki ‘Hakkıdır. Sıkıntı varsa bunun hırsını eşinden alıyor’. Bu talihsiz açıklamadan ötürü kınıyorum.”
Ana muhalefet lideri tarafından yapılan açıklamaya karşı sessiz kalanları da kınadığını dile getiren Karaaslan, “Kadın hakları, insan hakları, çocuk hakları, çevre hakları denilince kıyametleri koparanların, kendilerini sokaklara atıp eylemler yapma peşinde olanların kendi cenahlarından gelen böyle talihsiz bir açıklama karşısında sessiz kalmalarını da kınıyorum. Bu kadına hakarettir. Bu, aynı zamanda iş sıkıntısı, parasızlık çeken erkeklere de yapılmış bir hakarettir.” ifadelerini kullandı.
Karaaslan, son zamanlarda yapılan her işin merkezinde insan olduğuna dikkati çekerek, “İnsanı yaşat ki devlet yaşanın” felsefesi ile yola çıkarak politikaların, uygulamaların, hayallerin merkezine insanı koyduklarını aktardı.