Karabıyık’tan Dekan Arı’ya istifa çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayyar Arı’yı katıldığı televizyon programlarında iktidar propagandası yaptığı gerekçesiyle eleştirdi.

Karabıyık’tan Dekan Arı’ya istifa çağrısı

Öğretim elemanlarının ancak üniversitede idari görevleri olmamaları koşulu ile siyasi partilere üye olabileceklerini hatırlatan Karabıyık, “Uludağ Üniversitesinde dekanlık görevini yürüten Tayyar Arı, idari görevde olduğu sürece bir partiye üye bile olamayacakken, katıldığı TV programında cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili, “Yüzde 51’in çok üzerinde oy alacağız” sözleriyle açıkça siyaset yapmıştır.

Tayyar Arı, idari görevde olduğu sürece parti faaliyetinde bulunamayacağını ve parti propagandası yapamayacağını unutmuş olacak ki iktidarın temsilciliğine soyunmuştur.

Yayındaki diğer konuklar, Tayyar Arı’nın bu tavrına gülerek Arı’nın kendini düşürdüğü durumu belli etmişlerdir.  Bu nedenle, Uludağ Üniversitesi rektörü gerekli idari işlemi başlatmalı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayyar Arı’yı derhal görevden almalı ya da kendisi istifa ederek siyasete atılmalıdır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X