Karabıyık’tan KHK tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Cumhurbaşkanı’na üniversitelerin rektör seçiminde tek kişi olma yetkisi getiren KHK’ya tepki gösterdi.

Karabıyık’tan KHK tepkisi

CHP olarak daha önce Meclis’te verdikleri tepkilerle geri çektirdikleri kanun teklifinin OHAL dönemi fırsat bilinerek bir KHK ile oldu bittiye getirildiğini söyleyen CHP’nin akademisyen vekillerinden Karabıyık, bu tutumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Önceki gün çıkarılan KHK ile 2547 sayılı Kanunun 13’üncü maddesinde yer alan “Devlet üniversitelerinde rektör, profesör akademik unvanına sahip kişiler arasından görevdeki rektörün çağrısı ile toplanacak üniversite öğretim üyeleri tarafından seçilecek adaylar arasından Cumhurbaşkanınca atanır” ifadesinin, ‘Devlet üniversitelerinde rektör Yükseköğretim Kurulu tarafından önerilecek, profesör olarak en az üç yıl görev yapmış üç aday arasından Cumhurbaşkanınca atanır” şeklinde değiştirildiğini ifade eden Karabıyık, OHAL döneminin fırsata çevrilmeye çalışıldığını vurguladı.

Karabıyık, “Her şey bir kişinin iki dudağı arasındaki kararlara bırakılıyor. Bu OHAL sürecini kötüye kullanmaktan başka bir şey değildir. OHAL süreci FETÖ yapılanması ve 15 Temmuz süreci sonrasındaki ayrıştırma operasyonu mudur? Normalleşmeye gidilmesi gereken süreç midir? Yoksa AKP’nin ideolojilerini fırsat bulmuşken hayata geçirme projesi midir? Böyle bir karar Meclis’te alınmıyor, Meclis’e getirildiğinde büyük tepkiler alıyor, sonra boş verin deniyor elimizde KHK kolaylığı var nasıl olsa biz kendi kendimize hallederiz deniyor ve KHK kapsamına sokuluyor. Soruyorum neden demokratik süreçler sizi korkutuyor? Neden halkın iradesi, öğretim üyelerinin iradesi sizi korkutuyor? Hani çağdaş, demokratik üniversite?” diye sordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X