Karaca: Hayvan ithaline karşıyız

Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca başkanlığında kurulan Kırmızı Et Üreticileri Birliği faaliyete başladı. Karaca, hayvan ithalatına karşı olduklarını söyledi.

Karaca: Hayvan ithaline karşıyız
AYDIN FİDAN
 
Hayvan kesim desteklemesinden yararlanabilmek için İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne başvuru yapmak zorunda kalan Karacabeyli besicilerin işi artık kolaylaşıyor.
 
Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, destekleme başvurularını almaya başladıklarını duyurdu.
 
Besicilerin desteklemeden yararlanabilmek için İnegöl’deki birliğe başvuru yapmak zorunda kaldığını dile getiren Karaca, Ziraat Odası ve Süt Üreticileri Birliği’nin desteğiyle kurdukları birliğin hizmete başladığını bildirdi.
 
DESTEKLEME ARTMALI
 
Şu anda dana başına verilen 200 liralık destekleme miktarını yeterli görmediklerini belirten Nuri Karaca, bunun 400 liraya çıkarılmasını istediklerini dile getirdi. Karaca, “2014 yılının ilk döneminde 213 besici İnegöl’e müracaatta bulundu.
 
Kesilen 2 bin 354 hayvan için 470 bin TL destekleme verildi. İkinci dönem başvuruları ise birliğimize yapılacak. İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne bu yılki aidatını ödeyen besicilerimizden birliğimize giriş aidatı almayacağız. Önümüzdeki yıllarda mali gücümüz oluştuğunda gezici veteriner, kaliteli ve ucuz yem bitkisi tohumu satışı gibi hizmetler de vereceğiz” diye konuştu.
 
YETERLİ HAYVAN VAR
 
Kurbanlık ve hayvan ithalatı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Nuri Karaca, ülke genelinde yeterli miktarda büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık bulunduğunu vurguladı. Karaca, “Ancak kurbanlık alacakların son güne bırakmasını istemiyoruz. Kurban Bayramı’ndan sonra da fiyatlarda düşüş yaşanmayacaktır. Yerli üreticinin korunması için hayvan ithalatına da karşıyız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X