Karaca tarıma destek istedi

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, birliği ziyaret eden MHP Bursa milletvekili adaylarına çiftçi ve hayvancıların taleplerini iletti.

Karaca tarıma destek istedi

AYDIN FİDAN

Mazot, gübre ve tarım ilaçlarından alınan vergilerin kaldırılmasını isteyen Karaca, “Bu temel girdiler üretimi artırmak için kullanıldığından, vergi kaybının en kısa zamanda milli ekonomiye geri dönüşü mümkün olacaktır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karacabey Seçim Koordinasyon Merkezi törenle açıldı. MHP Bursa milletvekili adayları, il ve ilçe yöneticileriyle partililerin katıldığı ilçe merkezindeki açılışın ardından seçim çalışmalarına start verildi. MHP Bursa milletvekili adayları buradaki programın ardından Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca’yı ziyaret etti. MHP Bursa milletvekili adaylarından Kadir Koçdemir’e taleplerini anlatan Nuri Karaca, zirai kredi faizlerinin düşürülmesi, KOBİ’lere en düşük faiz uygulanması, aile şirketlerinin desteklenmesi ve böylelikle şehirlere göçün önlenmesi gerektiğini dile getirdi. Ziraat okullarının yeniden canlandırılması, mühendisten çok uygulamada çalışacak eleman yetiştirilip, istihdamın artırılmasını isteyen Karaca, TARSİM sigorta kapsamının genişletilmesi, yaygınlaştırılması, tarımsal ve hayvansal desteklemelerin arttırılmaısı gerektiğini dile getirdi. Tarımsal sulamada elektrik ve güneş enerjisi kullanımı teşvik edilmesi gerektiğini belirten Nuri Karaca, kapalı devre sulama yatırımlarına öncelik verilmesini istedi.

Nuri Karaca, bu taleplerin karşılanması halinde tarım ve hayvancılığın büyük bir patlama yaparak her türlü ihtiyacı karşılayarak büyük bir ihracat girdisi de temin edeceğini vurgularken, talepleri alan MHP Bursa milletvekili adayları tam destek sözü verdi.

KAYIT DIŞI EKONOMİ

Üretici birliklerinin desteklenmesini isteyen Karaca, “Desteklerin birlikler vasıtasıyla dağıtımı sağlanarak kayıt dışı ekonominin önlenmesi ve örgütlenme konusunda büyük katkılar sağlanabilir. Tarım ihtisas mahkemeleri kurularak, çiftçinin tüccar ve sanayici tarafından istismar ve mağdur edilmesi önlenmelidir. Et sorununun çözümü için aile işletmelerine düşük faizli etçi ırk, dişi materyal ithal edilip bunların uygun bölgelere dağıtımı sağlanıp yaygınlaştırılmalıdır. Çok önemli bir ihracat ürünü olan salçalık domates destek kapsamına alınmalı, desteklemeler kurulacak üretici birlikleri eliyle dağıtılmalıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X